Τάσος Ταστάνης: “αλόγιστη διασπάθιση πόρων σε έργα βιτρίνας στη Γλυφάδα”




tastaoikopedageito

(ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας)
Χθες δημοσιοποιήθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο (αίτηση άρσης της ασυλίας του κ. Βαρβιτσιώτη) ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από σχετική έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, διώκει ποινικά σε βαθμό κακουργήματος 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας για την αγορά των δύο ακινήτων «ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» στη περιοχή «ΚΑΡΒΕΛΑ» επειδή αυτή επέφερε στο δήμο ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Κατά το κατηγορητήριο η ζημιά αυτή προέκυψε επειδή η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε την απ’ ευθείας αγορά των δύο οικοπέδων στην τιμή των 8,7 εκατ. Ευρώ ενώ σύμφωνα με τις τότε αντικειμενικές αξίες για την απαλλοτρίωση ο Δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ. (Εξ ου και οικονομική βλάβη ύψους 2,8 εκατ. ευρώ για το Δήμο μας).
Η κακουργηματική δίωξη του Δημάρχου κ. Κόκκορη, του Υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη και των υπολοίπων 26 δημοτικών συμβούλων που τους ακολούθησαν υπερψηφίζοντας την πρόταση αγοράς των οικοπέδων αυτών, δικαιώνει την κατηγορηματική αντίθεση του δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας Τάσου Ταστάνη που στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (όπου πάρθηκαν κατά πλειοψηφία οι σχετικές αποφάσεις), είχε καταψηφίσει τις σχετικές εισηγήσεις και είχε καταγγείλει ως σκανδαλώδη, παράνομη, αχρείαστη και πανάκριβη – σε εποχή μάλιστα κατακρήμνισης της αξίας των ακινήτων – την αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου.
Επιπρόσθετα – και πέραν των σοβαρότατων θεμάτων των σχετικών με τις σκανδαλώδεις ενέργειες της Δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το πανάκριβο τίμημα και τη νομιμότητα της αγοράς – με μακροσκελή δήλωσή προς τα τοπικά ΜΜΕ ο Τάσος Ταστάνης είχε αναδείξει και τη δυνατότητα διάθεσης των κονδυλίων του «πρασινόσημου» για αγορά οικοπέδων ή ακινήτων που να καλύπτουν και άλλες κοινωνικές ανάγκες του Δήμου μας όπως για σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, κοινωνικά ιατρεία κ.λ.π. και όχι μόνο για πλατείες και χώρους πρασίνου.
Η εν λόγω κακουργηματική δίωξη της δημοτικής αρχής του κ. Κόκκορη και της πλειοψηφίας του δημοτικού Συμβουλίου (συμπολίτευσης, μείζονος αντιπολίτευσης και όσων τον στηρίζουν), έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων διώξεων και ερευνών σε βάρος του κ. Δημάρχου κυρίως αλλά και σε βάρος δημοτικών συμβούλων που τον στηρίζουν, όπως:
1. Στην παραπομπή του κ. Δημάρχου στη δικαιοσύνη για τη μη καταβολή δημοτικών τελών και φόρων για το περιβόητο κτήριο της ΕΥΔΑΠ (στο οποίο είναι συνιδιοκτήτης) με τις ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες για Απάτη κατ’ εξακολούθηση, με ιδιαιτέρως μεγάλη προξενηθείσα ζημία και για Απιστία σχετική με την υπηρεσία η εκδίκαση της οποίας γίνεται τον επόμενο μήνα.
2. Της διεξοδικής έρευνας που διενεργείται σχετικά με το διαχρονικό σκάνδαλο της αναπαλαίωσης του «Παλαιού Δημαρχείου» για το οποία κατηγορούνται πρώην και εν ενεργεία δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Γλυφάδας.
3. Την καταδίκη των ενεργειών του κ. Δημάρχου από το ΥΠΕΚΑ για την πραξικοπηματική καταπάτηση του Υμηττού για τη δημιουργία του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου και για το οποίο  επιβλήθηκε πρόστιμο 103.000€ που καλούνται τώρα να πληρώσουν οι δημότες.
Όλες οι παραπάνω υποθέσεις – καθώς και άλλες που διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές – αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου μιας πλήρως αποτυχημένης θητείας που χαρακτηρίζεται από απ’ ευθείας αναθέσεις σε «ημέτερους», αλόγιστη διασπάθιση πόρων σε έργα βιτρίνας, κατασπατάληση των κονδυλίων του «πρασινόσημου» σε σκανδαλώδεις αγορές οικοπέδων ακόμη και εκτός σχεδίου, την υπογραφή συμβάσεων με ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ (προσεγγίζουν το 1 εκατ. € για το 2014) με τις οποίες ανοίγει το δρόμο για απολύσεις προσωπικού και την είσοδο ιδιωτών στις βασικές υπηρεσίες του δήμου. Ταυτόχρονα με την απαράδεκτη και αλαζονική αντιμετώπιση κάθε αντίθετης άποψης ή πρότασης, ακόμη και δημοτικών συμβούλων που τον στήριζαν, οδηγήθηκε στα σημερινά αδιέξοδα και την απομόνωση από τα λαϊκά στρώματα.
Όμως οι πολίτες της Γλυφάδας έχουν καταλάβει πλέον, ότι στη μνημονιακή λαίλαπα που ζούμε, η παρούσα δημοτική αρχή του κ. Κόκκορη (σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Βαρβιτσιώτη και τη συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ.) αποτελούν για τη Γλυφάδα το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν η Κυβέρνηση και η τρόικα. Εφάρμοσαν κατά γράμμα και χωρίς την παραμικρή αντίδραση τα μέτρα τους. Έτσι επέφεραν στους δημότες της Γλυφάδας σημαντικότατες περικοπές βασικών υπηρεσιών και κοινωνικών παροχών που επιτείνουν τα βάρη που φορτώνονται στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τη νεολαία που χτυπιούνται από την κρίση και οδηγούνται σταθερά στην ανέχεια.
Για αυτό και απαιτούν την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν, αλλά ταυτόχρονα και των δημοτικών αρχών που τις στηρίζουν.
Η τοπική κοινωνία της Γλυφάδας θα βρει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, τον τρόπο να ανατρέψει την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στο Δήμο και να απαλλαγεί από όλους όσους τους έφεραν εδώ αλλά και να αποκρούσουν αγωνιστικά τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές.
Επαναφέρουμε  με την ευκαιρία την πάγια θέση μας ότι, στις σημερινές τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι συμπολίτες μας λόγω των απανωτών βάναυσων μέτρων που έχουν επιβάλει τα μνημόνια της Κυβέρνησης και της τρόικας, εφαρμόζοντας πιστά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας και ισοπέδωσης των κοινωνικών παροχών που επιβάλουν οι τοκογλύφοι δανειστές μας, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ο Δήμος της Γλυφάδας πρέπει να προχωρήσει:
• Στην ουσιαστική μείωση (τουλάχιστο κατά 20%) των δημοτικών τελών.
• Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και των συνεισφορών για άλλες κοινωνικές παροχές (δίδακτρα σε ωδεία, παιδικούς σταθμούς κ.λ.π.) των ευπαθών κοινωνικών ομάδων  (άνεργοι κ.λ.π.).
• Την αναστολή – τουλάχιστο για τα τρία προσεχή χρόνια – της είσπραξης του «πρασινόσημου» ώστε να ανακουφισθούν στοιχειωδώς οι πολίτες.
• Την άμεση διάθεση των υπολοίπων χρημάτων από το «πρασινόσημο» για την ικανοποίηση επειγόντων κοινωνικών αγαθών όπως π.χ. η αγορά οικοπέδου ή ακινήτου για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού και δημοτικού ιατρείου πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Τερψιθέα ή όπου αλλού υπάρχει ανάγκη, καθώς και για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.
                                         ΓΛΥΦΑΔΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
                       ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
                              Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.