Στην τελική ευθεία η κατασκευή του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι της Βάρης




Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου Σ. Πανά, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή Κόρμπι της Βάρης, με σκοπό την κατασκευή του νέου Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία.
Με την απόφαση αυτή, ανοίγει πλέον ο δρόμος και επισπεύδονται οι διαδικασίες για να προχωρήσει η κατασκευή του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Ο Δήμαρχος Σ. Πανάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, δώσαμε προτεραιότητα στην κατασκευή του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι. Με την αμέριστη βοήθεια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Παύλου, τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς, αλλά και την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, πετύχαμε την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Κόρμπι. Έτσι, κάνουμε πράξη το όραμα των κατοίκων για τη δημιουργία του Ναού στην περιοχή.

Παράλληλα όμως και πέρα από τη θρησκευτική διάσταση, η απόφαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του στόχου μας που είναι η δημιουργία ενός χώρου συνύπαρξης πλατείας – εκκλησίας, στο Κόρμπι. Αυτός ο χώρος θέλουμε να αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο αναφοράς, δίνοντας ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.