Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την πλατεία Χαρίτων στη Γλυφάδα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η προγραμματική σύμβαση που αφορά την αισθητική και ποιοτική Αναβάθμιση των Κοινόχρηστων και Παράπλευρων χώρων της Πλατείας Χαρίτων (στο Ο.Τ. 69). υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κόκκορη, των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Η μελέτη ανάπλασης του έργου εκπονήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για την εκπόνηση μελετών και την τήρηση των προδιαγραφών για κάθε κατηγορία έργων και εγκρίθηκε από το Δήμο Γλυφάδας, σύμφωνα με την υπ.αρ. 72/2013 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Το έργο αφορά στην ολική ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτων και περιλαμβάνει την επαναδιαμόρφωση των ελεύθερων χώρων με τη δημιουργία νέων οδεύσεων – μονοπατιών, νέες φυτεύσεις – παρτέρια, προσθήκη σύγχρονων παιχνιδιών παιδικής χαράς με θεματικές ενότητες και ειδική πρόβλεψη για παιδιά ΑμΕΑ, ηλεκτροφωτισμό της Πλατείας και δίκτυο άρδευσης. Επίσης αφορά τον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο της πλατείας και συγκεκριμένα τον πεζόδρομο της οδού Γιαννιτσοπούλου και τα πεζοδρόμια της οδού Σεμέλης τα οποία περιβάλλουν το α’ δημοτικό σχολείο. Ο νέος σχεδιασμός αποσκοπεί στη λειτουργική αναβάθμιση της ως χώρος «βιωματικής συνάντησης» όλων των ηλικιών με επιστημονικά κριτήρια και υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα σχεδιασμού κατασκευής και λειτουργίας αντίστοιχων χώρων. Η ανάπλαση της αποτελεί έργο πνοής για την περιοχή καθόσον βρίσκεται κοντά στο Εμπορικό Κέντρο. Πρόκειται για έργο υπερτοπικής σημασίας καθώς επί σειρά ετών προσέλκυε κατοίκους, γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών, από όλο το λεκανοπέδιο.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκορης, υπογράμμισε πως η παιδική χαρά, που πρόκειται να ανακατασκευαστεί, υπήρξε πρωτοποριακή το 1980 όταν πρωτοφτιάχτηκε αλλά με την πάροδο των χρόνων η φθορά ήταν μεγάλη. Η νέα Παιδική Χαρά, η οποία θα είναι προσβάσιμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, πρόκειται να «βαδίσει στα βήματα» της παλιάς ως προς την πρωτοπορία αλλά επιπλέον θα είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.