“Αγαπώ τον Άλιμο” – το πρόγραμμα του Ανδρέα Κονδύλη (VIDEO&EIKONEΣ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Και το όνομα αυτής «Αγαπώ τον Άλιμο»! Η νέα ανεξάρτητη δημοτική κίνηση του Ανδρέα Κονδύλη είναι πλέον πραγματικότητα. Η επίσημη παρουσίαση έγινε στο κατάμεστο «Κάρολος Κουν» το Σαββάτο 9 Νοέμβρη 2013, όπου πάνω από 1000 δημότες έδωσαν το παρών δημιουργώντας το αδιαχώρητο, εντός και εκτός, αλλά κυρίως στέλνοντας το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα για την αλλαγή στο δήμο.

Συνοπτικός, αλλά απόλυτα σαφής, ο Ανδρέας Κονδύλης εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην δημιουργία της νέας δημοτικής κίνησης: να προσφέρει αυτό που δεν μπορεί η πολιτεία, μια καλύτερη καθημερινότητα και μια καλύτερη ζωή στους δημότες.

Απαντώντας στο κρίσιμο ερώτημα της εποχής «που θα βρεθούν τα χρήματα» ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Αγαπώ τον Άλιμο» εξήγησε ότι το όραμα του για τον Δήμο Αλίμου δεν έχει κόστος, αλλά αντίθετα μπορεί να φέρει και έσοδα!

Απέδειξε μάλιστα με συγκεκριμένα παραδείγματα τον ισχυρισμό του. Αναφέρθηκε στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων, μέσω της οποίας ο δήμος μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα, εξήγησε πως ο Άλιμος μπορεί να πρασινίσει με πολύ μικρό κόστος, το οποίο μπορεί να αντληθεί από το τεχνικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε μια εναλλακτική πρόταση τόσο στην αποκομιδή των απορριμμάτων, όσο και στον φωτισμό της πόλης. Ειδικά στον φωτισμό ο Δήμος Αλίμου μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 75% από το σχεδόν 1.000.000 € που σήμερα καταβάλλει στην ΔΕΗ! Χρήματα που μπορούν να διατεθούν σε άλλες δραστηριότητες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κοινωνική πολιτική, αλλά και στον πολιτισμό. Δεσμεύθηκε για την δημιουργία Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ, το οποίο μπορεί να αποφέρει έσοδα στο Δήμο Αλίμου, αλλά και για την δημιουργία θερινού κινηματογράφου! Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ανακοίνωσε την δημιουργία Γραφείου Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας για την αξιοποίηση και των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ σε τοπικό επίπεδο.

Την έκπληξη των παρευρισκομένων προκάλεσε η δέσμευσή του για την δημιουργία 2ου Κλειστού Γυμναστηρίου! Ο Ανδρέας Κονδύλης μάλιστα εξήγησε αναλυτικά το πως θα βρεθούν οι πόροι που απαιτούνται.

«Μπορούν και χρειάζεται να γίνουν πολλά στην πόλη μας. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας πει “ο δήμος μας δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί δεν έχει λεφτά” να του απαντήσετε ότι “μπορεί να κάνει όλα αυτά γιατί έχουν ήδη γίνει αλλού και γιατί δεν στοιχίζουν τίποτα”» τόνισε καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Μια από τις καινοτομίες της Δημοτικής Κίνησης «Αγαπώ τον Άλιμο» είναι πως το πρόγραμμα της θα συνδιαμορφωθεί με τους δημότες μέσω του ιστότοπου της κίνησης! «Μέχρι το τέλος Γενάρη μπορεί όποιος θέλει να μπαίνει και να καταθέτει τις προτάσεις και τις ιδέες του για το πρόγραμμά μας. Θα επεξεργαστούμε όλες τις προτάσεις και από το Μάρτη θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα, στην τελική του μορφή» εξήγησε.

Την εκδήλωση άνοιξε το συγκρότημα τζαζ “LMI”, ενώ δυο παιδικοί φίλοι του Ανδρέα Κονδύλη και συμμαθητές του, η γνωστή ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου και ο χορευτής – χορογράφος Τάσος Καραχάλιος ταξίδεψαν το κοινό στα εφηβικά τους χρόνια, περιγράφοντας πως ο υποψήφιος δήμαρχος σε μια… κοπάνα που είχαν κάνει τους μιλούσε για τους στόχους της ζωής του: να αλλάξει τον κόσμο υπέρ του απλού πολίτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το παρών στην εκδήλωση έδωσαν δημοτικοί παράγοντες από γειτονικούς δήμους, αλλά και εκπρόσωποι από όλους του συλλόγους του Αλίμου.


Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Ανδρέας Κονδύλης παρουσίασε τους 23 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι είναι οι:
– Τόμης Αγγελόπουλος, Απόστρατος Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. – Σύμβουλος Ασφαλείας
– Νίκος Αλβανός, Ανώτερος Αξιωματικός Π.Α. εν αποστρατεία
– Κυριάκος Αμοιρίδης, Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ με ειδίκευση στα συγκοινωνιακά έργα
– Γιάννης Αντωνάκης, Επιχειρηματίας, πτυχιούχος ραδιολογίας – ακτινολογίας
– Στράτος Αστεριάδης, Επιχειρηματίας
– Μάνος Γαρυφαλλάκης, Στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας τροφίμων, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
– Μανώλης Γεωργαντίδης, Ελεύθερος επαγγελματίας, με δράση στο χώρο του αθλητισμού
– Ντόρα Δανοχρήστου, Δ/ντρια Πωλήσεων σε εμπορική εταιρεία, Υπεύθυνη Τύπου Ένωσης Γονέων Αλίμου
– Δημήτρης Δημάκης, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Δάσκαλος Οδήγησης
– Σάκης Δήμου, Εργολάβος οικοδομών, έφορος ομάδας Τραχώνων, Πρόεδρος Σ.Γ. 5ου Γυμνασίου
– Στέφανος Διαμαντής, Πρώην μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Επαγγελματιών, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γονέων
– Αλέξανδρος Διενης, Στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας
– Θοδωρής Θαλασσινός, Ναυτιλιακός Νομικός, στέλεχος Δημόσιας Διοίκησης
– Αρτέμης Καραμολέγκος, Ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο των κατασκευών, π.Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Μεσσαριτών Θήρας
– Γιάννης Μαριόλης, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αλίμου – Εργαζόμενος ΟΤΕ
– Χάρης Μηλιώνης, Ελεύθερος επαγγελματίας, με δράση στα καταναλωτικά δίκτυα
– Στέφανος Μπαταγιάννης, Επιχειρηματίας, δράση στον αθλητισμό και στον προσκοπισμό
– Γιώργος Παναγουλόπουλος, Ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος Συλλόγου Παλιών Καλαμακιωτών
– Παύλος Παπαδημητρόπουλος, Συνταξιούχος Δ/ντης Ολυμπιακής Αεροπορίας
– Γεωργία Παππά, Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών “G.PAPAS”, καθηγήτρια αγγλικών
– Στάυρος Πουλογιαννόπουλος, Τεχνολόγος – ακτινολόγος, δράση στους Συλλόγους Γονέων & κοινωνικής αλληλεγγύης
– Αναστασία Σιμητροπούλου, Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, Δικηγόρος
– Δώρα Σύρμα,
Στέλεχος Εθνικής Εποπτικής Αρχής Αεροναυτιλίας, με δράση στο γονεϊκό κίνημα
http://www.youtube.com/watch?v=lqhxsy6eFCA

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.