«Στη μικρή μας πόλη» – θεατρική σκηνή του Δήμου Αλίμου «Κάρολος Κουν»




Βιώνοντας την καθημερινότητα «Στη μικρή μας πόλη» μέσα από τον έρωτα, το γάμο και αναπόφευκτα το θάνατο βρισκόμαστε αντίκρυ με την αδήριτη πραγματικότητα. Και τούτο χωρίς να ενδιαφέρει ιδιαίτερα το μέρος της γης που διαδραματίζονται τα γεγονότα.
Ο Θόρντον Ουάιλντερ μας μετέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάπου στο Νιου Χάμσάιρ. Και η εταιρεία Θεάτρου Τέχνη & Δράση σε συνεργασία με τον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου πρόσφεραν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το κλασικό αυτό αριστούργημα, στη θεατρική σκηνή του Δήμου Αλίμου «Κάρολος Κουν».
Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Έμιλυς και του Τζωρτζ, αλλά και των οικογενειών τους και αντικατοπτρίζεται όλη μας η ζωή. Πρόκειται για μια τρυφερή, ευαίσθητη, αλλά και φιλοσοφημένη παρουσίαση της ανθρώπινης καθημερινότητας, με την οποία ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί.
Το έργο πρωτοπαίχτηκε το 1938, στο θέατρο «Henry Miller» της Νέας Υόρκης με ιδιαίτερη επιτυχία και χάρισε στο Θόρντον Ουάιλντερ ακόμη ένα βραβείο Πούλιτζερ. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1945 από το θίασο Κατερίνα Ανδρεάδη, σε σκηνοθεσία Ντίνου Γιαννόπουλου και το 1954 από το Θέατρο Τέχνης. Το 1962 παρουσιάστηκε στο θέατρο Διονύσια σε σκηνοθεσία Μάριου Πλωρίτη με την Έλλη Λαμπέτη στο ρόλο της Έμιλυ και το Γιάννη Φέρτη στο ρόλο του Τζωρτζ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.