Προληπτικό πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής




Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης κοινωνικής πολιτικής   συμμετέχει σε  πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής που αφορά την αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών παθήσεων(παχυσαρκία, Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ιι. Δυσλιπιδαιμία, Αρτηριακή Υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (Ε.Ι.Ε.Π) και το τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και εκπροσωπείται από την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κ.Σιτζάνη Δήμητρα,ως υπεύθυνη υλοποίησης αυτής της δράσης.

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας διοργανώνει για τον λόγο αυτό ημερίδα με στόχο:

1.την ενημέρωση των κατοίκων, προσφέροντας σε 90 πάσχοντες δημότες (ηλικίας 25-65+ετών) την δυνατότητα της δωρεάν διατροφικής υποστήριξης και παρακολούθησης με παράλληλη συμβουλευτική παρέμβαση και εκπαίδευση διάρκειας έξι μηνών, ανάλογα με το είδος του προβλήματός τους.

2.Την ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας του Δήμου, σχετικά με το ρόλο της διατροφής στην προάσπιση της υγείας και της ευεξίας των πασχόντων ,καθώς επίσης και με την διατροφική εκπαίδευση ως μέσο αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς στα άτομα με εκφυλιστικά νοσήματα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27 ) την Πέμπτη 17  Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00πμ.

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης του προγράμματος και θα συμπεριληφθούν σε κατάλογο επαγγελματιών υγείας του Δήμου ο οποίος θα διατίθεται στους Δημότες μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος.

Θα ακολουθήσει η ανοικτή ομιλία για το κοινό στις 17 Οκτωβρίου 2013  17:00 μμ  με θέμα:

«Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών» στον χώρο του Α Κ.Α.Π.Η Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.