Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τελικά αύριο Πέμπτη ο Ηλεκτρικός και το Μετρό





Οι εργαζόμενοι αναστέλλουν την προγραμματισμένη κινητοποίησή τους, καθώς μετά από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ, η εξαγγελθείσα στάση εργασίας 11.00 – 15.00 κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.
«Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων»
Σε ανακοίνωσή τους τα δύο Σωματεία (Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και ΣΗΕΚ) που είχαν κηρύξει τη στάση εργασίας κατηγορούν την κυβέρνηση για ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, ενώ καταφέρονται και κατά του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προσωπικά, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «για άλλη μία φορά είναι αδιάβαστος» και πως λέει ψέματα.
Όπως υποστηρίζουν, σε συνάντηση που είχαν πριν δυο μήνες τα Συνδικάτα Μεταφορών ΣΤΑ.ΣΥ. – Ο.Σ.Υ. – Ο.Σ.Ε. με τον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν κατηγορηματικά αντίθετος µε την «αντιδημοκρατική και αυταρχική» – όπως δήλωσε – επίταξη εργαζομένων και δεσμεύτηκε για την άμεση άρση της.
«Όχι µόνο έλεγε ψέματα γιατί δεν ανέστελλε την επίταξη αλλά σε µια κινητοποίηση των εργαζομένων µε 4ωρη στάση εργασίας για να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση, τους έσυρε στα δικαστήρια» σημειώνουν μεταξύ άλλων.
Στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει τη Δευτέρα τα Σωματεία τόνιζαν ότι διεκδικούν την άρση του μέτρου της επιστράτευσης στην οποία βρίσκονται μετά τις μεγάλες απεργίες στα μέτρα σταθερής τροχιάς, ενώ ανέφεραν πως τις ώρες της στάσης εργασίας θα έκαναν Γενικές Συνελεύσεις.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι Γενικές Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 11.00, χωρίς την πραγματοποίηση στάσης εργασίας.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.