Η πλειοψηφία αρνείται τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών του δήμου




Με ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο αντιδήμαρχος οικονομικών στην πρόταση της δημοτικής κίνησης ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ να γίνει Διαχειριστικός έλεγχος στο σύνολο του δήμου, εξαιτίας της υπόθεσης υπεξαίρεσης 78.500 € που διαπιστώθηκε στο Κολυμβητήριο και στα δημοτικά γυμναστήρια. Την υπόθεση έφεραν στο φως οι ορκωτοί λογιστές τον Αύγουστο και οδήγησε στην παραίτηση του Γ. Καρούμπα του οποίου η σύζυγος ήταν εντεταλμένη να διαχειρίζεται τα οικονομικά των αθλητικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, στην έκθεσή τους οι ορκωτοί λογιστές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς δικλείδες εσωτερικού ελέγχου των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, κάτι που καθιστά πιθανό το ποσό της υπεξαίρεσης να είναι μεγαλύτερο.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 26ης Αυγούστου ο δήμαρχος είχε δηλώσει ότι ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών πλήρη διαχειριστικό έλεγχο του δήμου. Όμως όταν η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ζήτησε τα έγγραφα της υπόθεσης ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα ο έλεγχος που ζητήθηκε αφορούσε μόνο τις αθλητικές δραστηριότητες και μόνο από το 2011 και μετά.

Έτσι, η δημοτική κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ζήτησε στο δημοτικό συμβούλιο να γίνει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος στο σύνολο του δήμου, αλλα και στα νομικά του πρόσωπα (Πολιτιστικός Οργανισμός, Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ.λπ.) σε βάθος πενταετίας. Παράλληλα να καταγραφούν όλες οι ελλείψεις σε δικλείδες ασφαλείας και να δρομολογηθεί η κάλυψή τους, υπό τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου.

Δυστυχώς η αυτονόητη αυτή πρόταση για να μάθουν οι δημότες ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση του δήμου, αν και στηρίχθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης [εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), που τη χαρακτήρισε «αόριστη»], βρήκε απέναντί της την απόλυτη άρνηση της πλειοψηφίας. Ζορισμένος από την πρόταση, ο Γ. Κουτελάκης απάντησε με πλήρη επίθεση κατά της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντάς τους για προεκλογική προπαγάνδα επειδή… δεν έχουν υποβάλει παρόμοιο αίτημα στους υπόλοιπους δήμους της χώρας! Μάλιστα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κατέθεσε αντιπρόταση να γίνει έλεγχος μόνο στις αθλητικές δραστηριότητες, κάτι που όμως είχε ήδη αποφασιστεί ήδη από τον Αύγουστο!

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ φυσικά δεν πτοείται από τέτοιους λεονταρισμούς. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε για τη μεγάλη αλλαγή στο δήμο μας. Για μια Ν. Σμύρνη διαφάνειας, κοινωνικής αλληλεγγύης και δημοκρατίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.