Για σας, κύριε Δήμαρχε – Δεκάχρονη παραδίδει τα μετάλλιά της




(της Δώρας Σύρμα  – www.protagon.gr)

Χθες βρέθηκα στη συνεδρίαση ενός Δημοτικού Συμβουλίου, δεν παίζει ρόλο να αναφερθώ σε ποιον Δήμο. Αναρωτήθηκα για πολλοστή φορά ότι μόνο αν μας ψεκάζουν στ’ αλήθεια είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε κάποιους να μας διοικούν και να αποφασίζουν για τον τόπο που ζούμε και μεγαλώσαμε.

Το γεγονός που με έκανε να γράψω αυτές τις γραμμές ήταν μια επιστολή-καταγγελία ενός αθλητικού Συλλόγου προς τον Δήμαρχο σχετικά με τη διάθεση και τις ώρες ενός σχολικού χώρου που χρησιμοποιεί ο εν λόγω σύλλογος. Τα παιδιά που προπονούνται είναι μικρής ηλικίας και οι ώρες που τους παραχωρούν τον χώρο είναι εξαιρετικά ακατάλληλες για αυτές τις ηλικίες (08.00-10.00 μ.μ.).

Προσπαθούσαν οι καημένοι οι προπονητές και οι γονείς να πείσουν τον «Τοπικό Άρχοντα» να μην ταλαιπωρεί τα παιδάκια μέσα στη νύχτα (σημειωτέον, κάνουν πρωταθλητισμό) αλλά να αλλάξει την ώρα για να βοηθήσει γονείς και παιδιά. Εκείνος, πάνω από τον θρόνο του, με το ύφος του καλού πατέρα, τους απάντησε με αυτά τα σοφά λόγια που θα μείνουν στην Ιστορία: «Το είπα στον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού (ο οποίος διορίζεται από τον Δήμαρχο) και μου αρνήθηκε… τι να κάνω, να τσακωθώ μαζί του;»… Αποσβολωμένοι έμειναν γονείς, παιδιά, προπονητές… Κοιτώντας τους ο Δήμαρχος πήρε έκφραση ικανοποίησης, τα είχε καταφέρει, τους είχε αποστομώσει.

Εκεί, λοιπόν, στην απόλυτη σιωπή, μια πιτσιρίκα με κάτι μετάλλια στα χέρια έτρεξε προς τη μεριά του Δημάρχου και του τα έδωσε στο χέρι, δεν του είπε τίποτα, απλά τον κοίταξε με τα γαλάζια μάτια της, γύρισε από την άλλη μεριά και τρέχοντας κρύφτηκε στην αγκαλιά της μητέρας της.

Κοιτώντας εκείνη τη στιγμή τους δημοτικούς συμβούλους (της συμπολίτευσης) προσπάθησα να διακρίνω ένα ίχνος ντροπής, ένα ίχνος κατανόησης, κάτι τέλος πάντων που θα έδειχνε ότι υπάρχει λίγη τσίπα μέσα τους. Μάταια. Δεν είχαν καταλάβει τίποτα. Αναρωτιέμαι ακόμα αν είδαν καν τη χειρονομία της μικρής, βλέπεις το κινητό και το facebook είναι πιο ενδιαφέροντα για τη συλλογή ψηφαλακίων από το ότι μια μικρή πρωταθλήτρια, που παλεύει με πολύ κόπο και αγώνα για το μέλλον της…

Σε λίγους μήνες θα έχουμε δημοτικές εκλογές και δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις επιλογές μας… Και ρωτήσαμε και ξέρουμε, πλέον…

(Το περιστατικό συνέβη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου – geitonoamou.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.