”Ενώ γύρω μας γκρεμίζονται τα θεμέλια του παρελθόντος, εμείς ποτίζουμε τα λουλούδια που φυτρώνουν στα συντρίμμια”
Το 2ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρου Ελληνικού συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ο “Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού” διοργάνωσε στα πλαίσια του Φεστιβάλ εργαστήριο με τίτλο: “ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ”.
Το εργαστήριο περιελάμβανε:
*επίσκεψη και παρουσίαση του “Αγρού” (δίπλα στο προαύλιο του Φεστιβάλ)
*συμμετοχή ενδιαφερομένων σε εργασίες στον “Αγρό”
* έκθεση φωτογραφιών στον χώρο του “Αγρού”.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι δέχθηκαν με χαρά το κέρασμα που προσέφεραν μέλη και φίλοι του Αγρού που με υλικά από το χωράφι μας (κολοκύθες) έφτιαξαν νόστιμες πίτες και πιτάκια.
Επίσης μοιράστηκαν ματσάκια με Μελισόχορτο και Βασιλικό.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας ο “Αγρός” δέχθηκε δεκάδες επισκέψεις με τα μέλη του να ξεναγούν τους φίλους μας στο χωράφι και να απαντούν στα ερωτήματά τους.

Στο “Αγρό” φιλοξενήθηκε επίσης το εργαστήριο με τίτλο: Πως καλλιεργούμε κηπευτικά με φυσικούς τρόπους με εισηγητή την Αποστόλη Σέληνα.Στο κέντρο των εξελίξεων ο Άλιμος: Σύνοδος για το μεταναστευτικό της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

*Να συμπληρώσουμε πως μέλη του Αγρού από νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν εργασίες φρεζαρίσματος, ξεβοτανίσματος και αποθήκευσης του αρδευτικού μας συστήματος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X