Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης





Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες». Από τις 6 Νοεμβρίου 2013 και μέχρι τις 29 Μαΐου 2014, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εικαστικό Θεανώ Χριστοπούλου και την ηθοποιό Αργυρώ Δημακέα να ζωντανεύουν εικόνες από τις σελίδες αγαπημένων βιβλίων.

Μέσα από την αφήγηση-δραματοποίηση, τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια εικαστική κατασκευή, εμπνευσμένα από τις ιστορίες του κάθε βιβλίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γκρουπ των 25 ατόμων (μέγιστο) και αποκλειστικά σε μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων της Ηλιούπολης.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ (κάθε Τετάρτη)
«Το σποράκι ταξιδεύει…» του Eric Carle, (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο): Η συναρπαστική ιστορία ενός πανέμορφου ηλιοτρόπιου που φύτρωσε από ένα μικρούτσικο σποράκι. Μέσα από την αφήγηση, το θεατρικό παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι η διαδρομή και του πιο μικρού σπόρου στην διατήρηση της βιοποικιλότητας στη φύση.

Α΄-Β΄-Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (κάθε Πέμπτη)
«Πρωταθλητές του κόσμου στην οικολογία!» του Stephane Frattini και Stephanie Ledu (εικονογράφηση Par Dab’s, μετάφραση Ντίνα Σιδέρη, εκδόσεις Άγκυρα): Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η οικολογία είναι σε αρμονική σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του φυσικού του περιβάλλοντος. Κατανοούν πως η προστασία του πλανήτη ξεκινά από το σπίτι μας και μαθαίνουν τις αρχές μιας οικολογικής συμπεριφοράς μέσα από τους κανόνες επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (κάθε Πέμπτη)
«Η πόλη» της Isabelle Nicolazzi (εικονογράφηση Laurent Audouin, μετάφραση Μαρίζα Ντεκάστρο, εκδόσεις Πατάκη): Η πόλη είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και κινούμαστε καθημερινά. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς οργανώνεται και πώς λειτουργεί, μέσα από την παρατήρηση, το παιχνίδι και την έρευνα και στη συνέχεια, κατασκευάζουν εικαστικά τη δική τους πόλη. Παράλληλα, παίρνουν το ερέθισμα να οργανώσουν δράσεις ή έρευνες στο χώρο της γειτονιάς τους, με σκοπό να προτείνουν ιδέες για να βελτιώσουν την καθημερινή τους ζωή.

Για δηλώσεις συμμετοχής, τα σχολεία που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο τηλέφωνο 210 9948344 (Υπεύθυνοι Βιβλιοθηκονόμοι Λόρα Παπαϊωάννου, Μαρία Καραγκούνη).

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συμμετέχει με τις «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες» στη φετινή καμπάνια για τα Δικαιώματα των Παιδιών, που πραγματοποιείται από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου, προασπίζοντας το δικαίωμά τους σ’ ένα καθαρό περιβάλλον, σ’ έναν βιώσιμο πλανήτη!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.