Μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού έχουν οι γυναίκες…




krasi

Μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού έχουν οι γυναίκες που έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι κρασί κατά την εφηβεία τους, αλλά και περίπου μέχρι τα 25 τους χρόνια…
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον με τη συμμετοχή 116.671 γυναικών, ηλικίας από 25 έως 44 ετών.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η συχνή κατανάλωση μικρής ποσότητας αλκοόλ σε νεαρή ηλικία έχει καταστροφική επίδραση για τον ιστό των μαστών, ενώ ο κίνδυνος προσβολής από την ασθένεια αυξάνεται σχεδόν κατά 35% όταν η κατανάλωση γίνεται από την ηλικία που έρχεται η πρώτη περίοδος και μέχρι την πρώτη γέννα.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο, αυτό συμβαίνει επειδή σ’ αυτήν την ηλικία ο ιστός των μαστών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, γι’ αυτό και παρουσιάζει μεγαλύτερη ευαισθησία.
Η μελέτη αυτή είναι μία από τις πρώτες μελέτες που δείχνουν πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι το αλκοόλ όταν καταναλώνεται έστω σε μικρή ποσότητα, αλλά με μεγάλη συχνότητα, κατά την εφηβεία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν το αλκοόλ διασπάται από τον οργανισμό σχηματίζει την ουσία ακεταλδεΰδη, η οποία μπορεί να προκαλέσει γενετικές μεταλλάξεις στα κύτταρα που οδηγούν στον σχηματισμό θρόμβων.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.