Έπιασαν σπείρα που έκλεβε χαλκό στη Νοτιοανατολική Αττική
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Γλυφάδας σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές χαλκού, καλωδίων και αλουμινίου από κτίρια της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, καταστήματα και οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν χθες (1-8-2013) τα ξημερώματα στη Γλυφάδα και τη Νέα Χαλκηδόνα μετά από καταδίωξη, από αστυνομικούς των ομάδων μεικτών περιπολιών της Νοτιοανατολικής Αττικής και τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 15 έως 48 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο (2) Ι.Χ. φορτηγά. Τρεις (3) από τους συλληφθέντες που επέβαιναν στο ένα (1) όχημα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν εμβόλισαν ένα (1) περιπολικό, αλλά μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Μέσα στα δύο (2) οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφοροι μετασχηματιστές, οκτώ (8) αλουμινένιες πόρτες και δεκαοκτώ (18) φύλλα αλουμινίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Γλυφάδας, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα με διαρκή δράση και αφαιρούσαν σιδερένια, χάλκινα και αλουμινένια αντικείμενα, καθώς και καλώδια της ΔΕΗ από κτίρια της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, καταστήματα και οικίες σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής. Από το Μάρτιο του 2013 μέχρι τη σύλληψή τους είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι τέσσερις (24) κλοπές και ειδικότερα εννέα (9) από κτίρια της ΔΕΗ στη Γλυφάδα, τη Βάρη και την Αργυρούπολη, εννέα (9) από οικίες στη Γλυφάδα και το Κορωπί, τρεις (3) από εργοστασιακό χώρο και δύο (2) από καταστήματα στο Κορωπί και μία (1) από εγκατάσταση της ΕΥΔΑΠ στη Βούλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.