Μεγάλη συγκέντρωση των ιδιοκτητών του Χερώματος Βάρης





Μαζική ήταν η προσέλευση των ιδιοκτητών του Χερώματος την Κυριακή στις 8/9/2013 στις 10:30 πμ στη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στο Χέρωμα Βάρης στο κάλεσμα του «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΕΡΩΜΑΤΟΣ ΒΑΡΗΣ ‘Ο ΝΥΜΦΟΛΗΠΤΟΣ’» για ενημέρωση σχετικά με το Ν.4178/ΦΕΚ 174 Α/ 8-8-2013 περί Αντιμετώπισης της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις, που αφορά και την περιοχή μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.: Σπυράγγελος Πανάς Δήμαρχος του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κωνσταντέλλος Γρ. αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης, Γεωργουλόπουλος Δ. Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του δήμου μας, ο Δημ. Σύμβουλος της συμπολίτευσης Αναστασίου Δ., οι Δημ. Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Ζυγούρης Ν. και Βαμβασάκης Δημοσθ., ο Δημ. Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σκουμπούρης Ιωάννης, η ανεξ. Δημ. Σύμβουλος Νανά Κάραγιαν, οι σύμβουλοι της Δ.Κ. Βάρης Δρίμη Θεοδ. και Τριβυζάς Σπ., ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου μας Ρήγας Αν., ο προϊστάμενος της πολεοδομίας Δημητρίου Βαγγέλης, ο πρ. του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης Ριφιώτης Χρήστος, ο υπεύθυνος της ομάδας Δασοπροστασίας και πυρασφάλειας Βάρης Γραμματικός Γιώργος καθώς και αρκετοί επαγγελματίες σχετικοί με το αντικείμενο όπως μηχανικοί και συμβολαιογράφοι.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φώτης Κούτρας αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν μέχρι σήμερα την περιοχή μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε όλους τους προηγούμενους Δημάρχους του πρώην Δήμου Βάρης, καθώς και το Δήμαρχο Β.Β.Β., τη Βουλευτή της περιοχής μας κα Μαρτίνου Γεωργία για την συμβολή της στο νέο νόμο και στον Βουλευτή κ. Βλάχο Γεώργιο για την συνδρομή του στην επαφή μας με τον Υπουργό του ΥΠΕΚΑ. Μετά αναφέρθηκε στο έργο και στις ενέργειες του συλλόγου προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε την ανάγκη πολύπλευρης συνεργασίας με όλους τους φορείς για τελική και αίσια έκβαση της υπόθεσης, ανέγνωσε το άρθρο του νόμου που έχει σχέση με την περιοχή μας και κατόπιν ανέφερε τη θέση του Συλλόγου που είναι ότι όσοι δικαιούνται και έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στο νόμο να το πράξουν, αφού πρώτα συμβουλευτούν μηχανικό, γιατί πέρα από την κατοχύρωση των περιουσιών μας αποτελεί μια ευκαιρία και μια απαρχή για να ενταχθεί η περιοχή μας επιτέλους, κάποια στιγμή, στο σχέδιο πόλης και να μπει σε μια τάξη και ένα νοικοκύρεμα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να δράσουμε οργανωμένα και πάντα σε απόλυτη συνεργασία με το Δήμο, γιατί μετά τη λήξη της προθεσμίας υπαγωγής στο νόμο θα πρέπει να απευθυνθούμε στο ΥΠΕΚΑ με στοιχεία της περιοχής μας που εννοείται ότι θα έχουμε συλλέξει και να απαιτήσουμε την υλοποίηση των διατάξεων του νόμου σε σχέση με την ένταξη της περιοχής μας στο σχέδιο πόλης, επειδή έχει τη μορφή οικισμού. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο όποιος προβαίνει σε κάποια σχετική με το θέμα ενέργεια να ενημερώνει το σύλλογο και το Δήμο.
Το λόγο αργότερα πήρε ο Δήμαρχος κ. Σπ. Πανάς ο οποίος, μετά το χαιρετισμό του προς το ακροατήριο, συνεχάρη το σύλλογο για τις ενέργειές του και αναφέρθηκε στην προσπάθεια και στις ενέργειες που έκανε ο δήμος από κοινού με την βουλευτή κα Μαρτίνου Γεωργία, για να υπάρξει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Ο κ. Κωνσταντέλλος κατόπιν αναφέρθηκε στον παραλογισμό της πολιτείας που τόσα χρόνια αγνοεί την πραγματικότητα και κρατά σε ομηρία έναν ολόκληρο οικισμό.
Σημαντική ήταν στη συνέχεια η παρέμβαση του κου Ζυγούρη, ο οποίος εκτός από τη σημαντική βοήθεια που χει προσφέρει στο σύλλογό μας, διαθέτει και αρκετή τεχνογνωσία για το θέμα την οποία και εξέθεσε στο κοινό με την τοποθέτησή του.
Σύντομο χαιρετισμό προς το ακροατήριο απεύθυναν όλοι οι εκπρόσωποι του Δήμου, οι οποίοι εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους προς το σύλλογο καθώς και την αισιοδοξία τους για αίσιο τέλος της υπόθεσης.
Πολύ σημαντική ήταν η τοποθέτηση του νομικού μας συμβούλου κου Ρήγα, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τις νομικές πτυχές του θέματος.
Το λόγο πήρε και ο προϊστάμενος της πολεοδομίας κος Δημητρίου, ο οποίος έδωσε αρκετές διευκρινίσεις για το θέμα μας.
Ο μηχανικός κ. Μπαντέκας έκανε και αυτός τοποθέτηση επί του θέματος και ανάλυση αναφέροντας και διάφορα παραδείγματα.
Ακολούθησε στη συνέχεια υποβολή ερωτήσεων από το κοινό και υπήρξαν ανάλογες απαντήσεις.
Τη συγκέντρωση έκλεισε ο πρόεδρος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης και ομοψυχίας μέχρι η υπόθεσή μας να έχει αίσιο τέλος και απηύθυνε κάλεσμα προς τους κατοίκους για συσπείρωση και συνεργασία. Επειδή όμως βρισκόμαστε στη αρχή εφαρμογής του νέου Νόμου, υπήρξε δέσμευση από πλευράς Συλλόγου και για επόμενες παρόμοιες ενημερωτικές συγκεντρώσεις.
Χέρωμα Βάρης 11-09-2013

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.