“Ημέρες Άσκησης” 21 Σεπτεμβρίου 2013 – ώρα 10.00 π.μ. Πλατεία Εσπερίδων




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην εκδήλωση “Ημέρες Άσκησης” το Σάββατο 21/9/2013 (έναρξη 10:00) στην Πλατεία Εσπερίδων (Μεταξά και Ζησιμοπούλου) στη Γλυφάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες :

 θα ενημερωθούν σχετικά με τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης για την υγεία (διανομή φυλλαδίων, προβολή video, πλοήγηση στην ιστοσελίδα του προγράμματος κ.α.),
 θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορες μορφές άσκησης ανάλογα με το «προφίλ» τους (ηλικία, πάθηση κ.α.) και
 θα αξιολογηθούν σε διάφορους δείκτες υγείας και φυσικής κατάστασης.

Επίσης την Πέμπτη 19/9/2013 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημαρχείο Γλυφάδας, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (ώρα έναρξης 18:00) με τίτλο «Δικτύωση Φορέων» που θα αφορά στους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και άσκησης της πόλης.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΣΠΑ), «Συμμαχία για την Υγεία – Άσκηση, Ανάπτυξη προγραμμάτων άσκησης ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων – παρεμβατικά προγράμματα» (www.exerciseforhealth.gr). Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Βασίλειος Γεροδήμος , αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.