Αυτός είναι ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου (EIKONEΣ)




rou1
Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Θα απολογηθεί το Σάββατο στις 9 το πρωί – Οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες – η σύζυγος, η ξαδέρφη της και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια – θα απολογηθούν την Παρασκευή – Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι δεν είναι μέλος αλλά συμπαθεί τη ΧΑ
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από 45χρονο χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά,  στην Αμφιάλη του Κερατσινίου.
Ο 45χρονος που δολοφόνησε καρφώνοντας δύο φορές ένα στιλέτο στην καρδιά του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι έμεινε τρεις ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, την εξαδέλφη της γυναίκας του και τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ.
Τελικά ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπερασπιστική του γραμμή ο δράστης υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας πως δεν είναι ενεργό μέλος του κόμματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε συμπάθεια προς τον πολιτικό χώρο της ΧΑ.
rougy
Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν. Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η γυναίκα του 45χρονου που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα κατηγορείται για ψευδορκία, όπως και η εξαδέλφη της. Κι αυτό διότι αρχικά οι δύο γυναίκες είχαν παραπλανήσει τους άντρες της ΕΛΑΣ καταθέτοντας ψευδώς ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πέταξαν σε κάδο απορριμάτων έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σπίτι του δολοφόνου. Επειτα από νέα έρευνα της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι η σύζυγος του δράστη και η εξαδέλφη της προσπάθησαν να κρύψουν υλικά που βρίσκονταν στο σπίτι του δολοφόνου μεταφέροντάς τα στον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ενώ δήλωσαν στην ΕΛΑΣ ότι τα πέταξαν…
Από την αστυνομική έρευνα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης ΧΑ Πειραιά βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ και γι’ αυτό συνελήφθη ο επικεφαλής της ΧΑ για παράβαση του νόμου περί όπλων.
rou3
Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων, οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων και ο επικεφαλής της ΧΑ στον Πειραιά κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ο 45χρονος σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έδρασε “ψυχρά”. Μπήκε ανάποδα στο δρόμο, έβγαλε μαχαίρι και το κάρφωσε στο στήθος του 34χρονος Παύλου Φύσσα. “Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα” και ήταν “ένα χτύπημα που δηλώνει πρόθεση να σκοτώσει” περιγράφουν έμπειροι γιατροί.
Αντίθετα ο ίδιος δίνει τελείως διαφορετική εικόνα.
“Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ…” λέει για να δείξει ότι δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στο σημείο, ότι εκεί βρέθηκε τυχαία και πως δεν ήθελε να σκοτώσει.
Αντίθετα υπάρχουν όμως μαρτυρίες πως ο 45χρονος δεν βρισκόταν στην καφετέρια. Φαίνεται ότι τόσο εκείνος όσο και η ομάδα των 30 ακροδεξιών ειδοποιήθηκαν από κάποιον άλλο και έσπευσαν δρώντας ως… τάγμα εφόδου.
Και εδώ ο ίδιος έχει την απάντηση:
“Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της”, λέει για να διαχωρίσει τη θέση του από τον σύνδεσμο και να δείξει ότι δεν έδρασε βάσει κάποιου σχεδίου.
rou4
Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που δείχνουν ότι ο Γ. Ρουπακιάς δεν ήταν απλά ένας από τους συμπαθούντες τη Χρυσή Αυγή. Η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το Έθνος τον δείχνει σε κατασκήνωση της οργάνωσης στη Νέδα.

Κανείς δε θα ξεχάσει το όνομα Γιώργος Ρουπακιάς. Ο 45χρονος χρυσαυγίτης, ο άνθρωπος που κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο Κερατσίνι ήταν «χαμηλών τόνων» και έκρυβε καλά την ιδεολογία του μίσους και της Χρυσής Αυγής.
Οι γονείς του ήταν μετανάστες στη Γερμανία, γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Είναι πατέρας δυο παιδιών και τον τελευταίο καιρό φέρεται να εργαζόταν σαν οδηγός βυτιοφόρου σε εταιρία πετρελαιοειδών και συχνά έλειπε από το σπίτι του.

Όσοι τον γνωρίζουν λένε πως «έβαζε κάτω έναν ολόκληρο λόχο». Τον χαρακτηρίζουν «βιαστικό». Και συμφωνούν πως φρόντιζε να κρύβει καλά τα πιστεύω του. Ολιγόλογος και χαμηλών τόνων πάντα.

Γ. Ρουπακιας: ήμουν σε άμυνα – Τι λέει τώρα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα – Ήταν στην κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής… αλλά δεν είναι μέλος! Το παραδέχτηκε κι ο ίδιος στην απολογία του πως επισκεπτόταν συχνά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Το διαμέρισμα που μένει με την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά, μια κόρη μαθήτρια Λυκείου και έναν γιο που είναι φαντάρος, είναι πολύ κοντά στα γραφεία του κόμματος.

Είχαν μετακομίσει στο διαμέρισμα της Νίκαιας πριν δυο μήνες, είπαν γείτονες. Πριν, γράφει η εφημερίδα, έμεναν στα Πετράλωνα.

Στη γειτονιά τους, κάποιοι δεν έκρυψαν ότι δεν έπεσαν από τα σύννεφα από τις αποκαλύψεις για τη δράση του Ρουπακιάς και της γυναίκας του (φέρεται να είναι ταμίας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ενώ η αδερφή της λέγεται ότι είναι παντρεμένη με τον επικεφαλής της Τ.Ο. στη Νίκαια).

«Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων»

Στην πολυκατοικία όπου έμενε, οι συγκάτοικοι μίλησαν για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων. «Δεν είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά τους. Ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του είχαν δώσει δικαίωμα για σχόλια. Βέβαια, τους γνωρίζω μόνο δυο μήνες. Σκότωσε ένα νέο παιδί. Αφαίρεσε μια ζωή και διέλυσε τις ζωές των δικών του», είπε ένας από τους γείτονες.

«Τον αλήτη! Έκανε τέτοιο έγκλημα;» είπε ένας άλλος, που στάθηκε στη σωματική διάπλαση του δράση: «αυτός βάζει κάτω ακόμα και λόχο».

Παλιότερα, ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε δουλέψει στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, σε ιχθυοπωλεία συγγενών του. Κατά την εφημερίδα, πλέον, πολλοί δε θέλουν ούτε να τον ξέρουν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.