Βρέθηκε νεκρός στην παραλία του Αλίμου ο Νίκος Σαλευρής




Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινή γνώμη η είδηση του προέδρου της Καλλιθέας Νίκου Σαλευρή, που βρέθηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής (2/8) στην παραλία Αλίμου.

Η σoρός του βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας από δύτες του Λιμενικού, που από χθες (1/8) το βράδυ συμμετείχαν στις έρευνες που είχε ξεκινήσει η Αστυνομία.

Ο Σαλευρής, ο οποίος ήταν δεινός περιπατητής και συνήθιζε συχνά – πυκνά να κάνει μεγάλες διαδρομές, έφυγε από το φροντιστήριο (σ.σ. είναι ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας φροντιστηρίων) γύρω στις 20:00, με κατεύθυνση τον Άλιμο.

Εκεί προφανώς αποφάσισε να κάνει μια βουτιά στη θάλασσα, κάτι που συνήθιζε το καλοκαίρι. Γύρω στις 22:00 η σύζυγός του άρχισε να ανησυχεί, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν απαντούσε στο κινητό.

Έτσι, ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνες στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό του, ανακαλύπτοντας σε πρώτη φάση τα ρούχα του. Έτσι, στην έρευνα ενεπλάκη και το Λιμενικό, με τους δύτες να βρίσκουν σημερα το πρωί τη σορό του στην περιοχή του Αλίμου.

Αναμένεται η νεκροψία προκειμένου να γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου του, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε πνιγμό, που προέκυψε έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Νίκος Σαλευρής, ιδιοκτήτης φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, υπηρέτησε το ποδόσφαιρο και ειδικότερα την Καλλιθέα για σχεδόν 25 χρόνια. Επί προεδρίας του και συγκεκριμένα το 2002- η ομάδα κατάφερε να φτάσει στο σημείο να αγωνιστεί στην Α’ Εθνική.

Συλλυπητήρια απέστειλε η Super League με ανακοίνωση που εξέδωσε:

“O πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν τη θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατο του προέδρου της ΠΑΕ Καλλιθέα Νίκου Σαλευρή και απευθύνουν στους οικείους του, αλλά και την ποδοσφαιρική οικογένεια της Καλλιθέας, θερμά συλλυπητήρια”.

Ανακοίνωση για το χαμό του γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα εξέδωσε και η ΕΠΟ:

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί. Ένα από τα πλέον εκλεκτά του στελέχη, ο Νίκος Σαλευρής, επί σειρά ετών μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Καλλιθέα, δεν βρίσκεται πλέον μεταξύ της ποδοσφαιρικής οικογένειας. Ο απροσδόκητος χαμός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο άθλημα.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Καλλιθέας”.

Ανακοίνωση και από τη Football League για τον χαμό του Σαλευρή:

“Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της FOOTBALL LEAGUE OΠΑΠ συγκλονισμένοι από τον αδόκητο θάνατο του μέλους της ΕΝΩΣΗΣ και Προέδρου της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Νίκου Σαλευρή, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους καθώς και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η απώλεια του Νίκου Σαλευρή, ο οποίος υπηρέτησε το ποδόσφαιρο με πάθος και πίστη είκοσι και πλέον χρόνια, προκαλεί θλίψη και συγκίνηση σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια”.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονή:

“Η οικογένεια της ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του προέδρου της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Νίκου Σαλευρή και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και στην ομάδα της Καλλιθέας”.

Συγκλονισμένος ο Λουκάς Καραδήμος και το ποδοσφαιρικό τμήμα:

O Λουκάς Καραδήμος, τεχνικός διευθυντής της Καλλιθέας μίλησε στον Arena 89,4 για τον θάνατο του ιδιοκτήτη της ομάδας, Νίκου Σαλευρή:

“Είναι πολύ δύσκολη μέρα για εμάς. Προσωπικά για εμένα γιατί με έχει μεγαλώσει αυτός ο άνθρωπος. Αναγκάστηκα να κάνω εγώ την αναγνώριση. Το πρωί τον βρήκαμε μετά από έρευνες. Είμαστε συγκλονισμένοι. Ήμασταν μαζί πριν από λίγες ώρες. Είχε μπει σε μία διαδικασία διαφορετική όπου ήθελε να ζήσει με τα εγγόνια του και τελικά δεν κατάφερε να ζήσει τίποτα. Ότι και να πω θα είναι λίγο”.

Σπύρος Παπαδόπουλος: “Πρόσεχε πολύ την υγεία του ο Νίκος”

Για τον άδικο χαμό του Νίκου Σαλευρή μίλησε ο καλός του φίλος, Σπύρος Παπαδόπουλος, στον Sentra 103.3. Ο Παπαδόπουλος ήταν πολύ κοντινός άνθρωπος του Σαλευρή και είχε διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος της Καλλιθέας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sentra 103.3 ο Σπύρος Παπαδόπουλος:

Για το συμβάν:

“Πήγε για μπάνιο χθες το απόγευμα και άργησε να επιστρέψει. Κατά τις 10 πήρε η γυναίκα του τον κ. Καρακασίδη (στενός συνεργάτης του και 40 χρόνια φίλος του), για να ρωτήσει αν είναι σε κάποιο ραντεβού. Ο Καρακασίδης ήταν εκείνος που του έβαλε το μικρόβιο της Καλλιθέας”.

Για την Καλλιθέα:

“Δύσκολα τα πράγματα, το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Ήταν χαμηλών τόνων, απλός άνθρωπος και στην προσωπική του ζωή. Για το κομμάτι της Καλλιθέας η επόμενη μέρα είναι δύσκολη. Αν δεν υπήρχε εκείνος, η Καλλιθέα θα έπαιζε στην Α’ Αθηνών. Παντού μόνος του ήταν 30 χρόνια από το ’82 που ανέλαβε την ομάδα”.

Για την φυσική κατάσταση του κ.Σαλευρή:

“Πρόσεχε όσο κανείς, περπάταγε, κολυμπούσε και έτρεχε. Δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο, ήταν 66 και πρόσεχε πολύ”.

Για μια προσπάθεια που είχε γίνει να παραχωρήσει την ομάδα:

“Έγινε μια προσπάθεια να πάρει το μανατζεμεντ ο κ. Καινούργιος, αλλά δεν τελεσφόρησε εξαιτίας της άλλης πλευράς. Η ομάδα ήταν του Σαλευρή και πέρσι και φέτος αυτός έπαιρνε όλες τις αποφάσεις”.

Για τον Καρακασίδη και για το χθεσινό βράδυ:

“Ήταν χθες όλο το βράδυ στην θάλασσα και περίμενε, ήταν σε μια άτρακτο με κάτι βατραχανθρώπους και δεν τον βρήκαν. Έκανε μπάνιο στον Άλιμο και τον βρήκαν κοντά στο Ακρωτήρι το πρωί. Έμενα κοντά και πήγαινε όταν είχε χρόνο. Επίσημα θα μάθουμε τι έγινε αργότερα, ας μην κάνουμε εικασίες”.

Για το γεγονός ότι είχε περάσει στον γιο του μέρος των μετοχών της ομάδας:

“Δεν είχε ο γιος εμπλακεί όσο ο πατέρας, για αυτό λέω ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για την Καλλιθέα, αλλά πάνω από όλα για την οικογένειά του. Είχε δυο εξαιρετικούς γιους”.

(soccerplus.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.