Beach Volleyleague 2013 στη Γ΄Μαρίνα Γλυφάδας (3-4 Αυγούστου)




Κάλεσμα στον κόσμο της Γλυφάδας και στους φίλους του μπιτς βόλεϊ έκαναν ο Δήμος Γλυφάδας η ΕΣΑΠ στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με οικοδεσπότη τον δήμαρχο Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη και τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο παρουσία, του υπευθύνου της διοργάνωσης Μιχάλη Τριανταφυλλίδη και του τομεάρχη Αθλητισμού Δήμου Γλυφάδας Στράτου Κάννου.

Η συνέντευξη τύπου αφορούσε την πραγματοποίηση της τελικής φάσης του Beach Volley League 2013 στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στην Γ΄Μαρίνα Γλυφάδας το διήμερο 3-4 Αυγούστου. Το Σάββατο θα γίνουν οι αγώνες των ερασιτεχνών και την Κυριακή οι αγώνες των επαγγελματιών με την ανάδειξη των πρώτων πρωταθλητών Ελλάδας.

(από αριστερά) Στράτος Κάννος τομεάρχης αθλητικού τομέα ΚΑΠΠΑ, Κώστας Κόκκορης Δήμαρχος Γλυφάδας, Παντελής Ταρνατόρος πρόεδρος ΕΣΑΠ, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης τεχνικός υπεύθυνος της διοργάνωσης

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης δήλωσε: «Σας καλωσορίζω στην Γλυφάδα. Ο Δήμος μας έχει μεγάλη χαρά διότι η διοργάνωση αυτή απευθύνεται σε πολύ κόσμο και μέσα από τη NOVA θα προβάλουμε το Δήμο μας. Η πόλη μας έχει ανοδική τάση ανάπτυξης των υποδομών της και βελτιώνουμε συνεχώς τις αθλητικές υποδομές. Φτιάξαμε ένα γήπεδο στην Τερψιθέα που είναι και η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης μας κι εκεί προπονήθηκε και η Εθνική ομάδα. Σας θυμίζω πως η Γλυφάδα έχει το πρώτο και καλύτερο γήπεδο γκολφ, πολλά γυμναστήρια και ετοιμάζουμε και δύο νέα γυμναστήρια. Σήμερα και η ομάδα ποδοσφαίρου ανέβηκε στην Β΄Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου και είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε τόσο ψηλά στο ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας. Εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε προσπάθειες φορέων που απευθύνονται σε μαζικό αθλητισμό και σε ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν. Και το μπιτς βόλεϊ εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία δραστηριοτήτων. Θέλω να σας συγχαρώ που επιλέξατε την Γλυφάδα για αυτή τη διοργάνωση και οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Κάνουμε κάλεσμα στους δημότες μας και στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες στον όμορφο χώρο στη Γ΄ Μαρίνα Γλυφάδας».

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος είπε: «Eίμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στη Γλυφάδα που είναι ένας δραστήριος και δημοφιλής Δήμος που υποστηρίζει και φιλοξενεί πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις. Για μας αυτό είναι ένα σημαντικό δεδομένο στην πρώτη μας χρονιά που ως ΕΣΑΠ διοργανώνουμε τουρνουά μπιτς βόλεϊ και μπαίνουμε στο χώρο αυτό. Θα αγωνιστούν αθλητές που ανήκουν στις ομάδες της Βόλεϊ Λιγκ και είναι από τους κορυφαίους. Έτσι, τα τουρνουά αυτά αποκτούν άλλο κύρος και είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που θα πάρουμε στο μπιτς βόλεϊ. Το μπιτς βόλεϊ είναι από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα που πλέον παίζει όλους τους μήνες του έτους. Ως ΕΣΑΠ το αντικείμενο μας είναι το βόλεϊ σάλας, αλλά θέλουμε να δώσουμε κίνητρα και χώρο κατά βάση στους αθλητές αλλά και στις αθλήτριες να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ευχαριστώ τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη που ήρθε κοντά μας και υποστήριξε την απόφαση μας να διοργανώσουμε τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Ήδη, κάναμε ένα επιτυχημένο τουρνουά στη Σαρωνίδα και πάμε να κάνουμε τους τελικούς σε ένα πολύ όμορφο μέρος και με την τεράστια υποστήριξη της NOVA. Kαλούμε τον κόσμο της Γλυφάδας να βρεθεί στο γήπεδο».

Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης έκανε αναφορά για ιστορική στιγμή για το Δήμο Γλυφάδας και το ελληνικό βόλεϊ ενώ προσωπικά έστειλε και μήνυμα ενότητας για να γίνουν περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα στο άθλημα που όπως τόνισε έχει παγκοσμίως πολύ μεγάλη δυναμική. «Σήμερα γράφεται μια μικρή ιστορία στο ελληνικό μπιτς βόλεϊ. Ένας φορέας του βόλεϊ εκτός ομοσπονδίας συνεργάζεται με έναν κορυφαίο Δήμο για τη διοργάνωση ενός τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Επειδή την ιστορία την γράφουν οι αθλητές θέλω να τονίσω πως αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και να καθιερωθεί. Θέλω να είστε υπερήφανοι σε λίγα χρόνια ότι κάνατε την αρχή μιας μεγάλης διοργάνωσης. Ελπίζω αυτή η συνεργασία να έχει διάρκεια. Και για να έχει διάρκεια έχω να κάνω μια πρόταση: Να γίνει στην Γλυφάδα μόνιμη εγκατάσταση μπιτς βόλεϊ. Ο Δήμος Γλυφάδας έχει συλλόγους που δραστηριοποιούνται, όπως η Αιξωνή. Το μπιτς βόλεϊ είναι ιδιαίτερο άθλημα. Παίζεται 12 μήνες το χρόνο και η μόνιμη εγκατάσταση θα είναι η αρχή για μία σειρά εκδηλώσεων μεταξύ ΕΣΑΠ και Δήμου Γλυφάδας για το μπιτς βόλεϊ και όχι μόνο. Να διοργανώσουν εκδηλώσεις για τη νεολαία. Το μπιτς βόλεϊ έχει κάτι το μοναδικό. Κάνει τα 14χρονα να νιώθουν 20χρονα και εμάς τους 50ρηδες να νιώθουμε 30αρηδες. Το μπιτς βόλεϊ είναι το πρώτο αναπτυσσόμενο άθλημα παγκοσμίως. Αγκαλιάστε το άθλημα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Αυτή η εκδήλωση είναι κάτι το πρωτοποριακό κι ελπίζω στο μέλλον να γίνουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις. Εφόσον η ομοσπονδία αντιληφθεί και δει πως είμαστε δίπλα της και όχι απέναντι της θα κάνουμε περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα. Ο χώρος του μπιτς βόλεϊ δεν χωράει αντιπαλότητες, θέλει συνεργασίες, ιδέες και νέες διοργανώσεις».

Σχετικά με τα οργανωτικά θέματα ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης ανέφερε «Αυτό το διήμερο διοργανώνουμε δύο διαφορετικά τουρνουά. Το Σάββατο θα έχουμε τα τουρνουά των ερασιτεχνών και την Κυριακή τα τουρνουά των επαγγελματιών στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και μεικτού. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Βάσω Καραντάσιου και τον σύζυγο της Νίκο Ρουμελιώτη αλλά και άλλα μεγάλα αστέρια του ελληνικού βόλεϊ. Σας καλούμε να έρθετε για να παρακολουθήσετε υψηλού επιπέδου θέαμα».

Επισυνάπτονται video:

Κώστας Κόκκορης – Δήμαρχος Γλυφάδας

Παντελής Ταρνατόρος – Πρόεδρος ΕΣΑΠ

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης – Τεχνικός Υπεύθυνος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.