Ο Κώστας Πούλιος νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Σμύρνης




Ο Κώστας Πούλιος εξελέγη κατά πλειοψηφία Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Σμύρνης σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 μετά την παραίτηση του Γιώργου Καρούμπα. Την εκλογή του νέου Προέδρου στήριξε σύσσωμη η παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ενώ η αντιπολίτευση ψήφισε λευκό καθώς η πλειοψηφία των συμβούλων της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την παραίτηση του προηγούμενου Προέδρου Γιώργου Καρούμπα.

 Ο Γ. Καρούμπας παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του Προέδρου από ευθιξία, καθώς η σύζυγός του κατηγορείται ως ταμίας των αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ν. Σμύρνης για έλλειμμα 78.500 περίπου ευρώ που προέκυψε μετά από τακτικό έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Στάθης Κούπας «δεν υπάρχει συλλογική ή οικογενειακή ευθύνη» και γι’ αυτό τόνισε ότι ο Γ. Καρούμπας δεν έπρεπε να παραιτηθεί, ενώ και ο Ανδρέας Νεφελούδης τόνισε «Λάθος άνθρωπος παραιτήθηκε!». Ο Νίκος Στέφος ανέφερε, ότι η παραίτηση του κ. Καρούμπα τον τιμά και ζήτησε επίσης την παραίτηση του υπεύθυνου Αθλητισμού κ. Συρίγου.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης ανέφερε, ότι η δημοτική αρχή δεν άσκησε καμία πίεση στον τ. Πρόεδρο να παραιτηθεί, όπως τον κατηγόρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κούπας: «Ο κ. Καρούμπας θεώρησε ότι η παραίτησή του θα βοηθούσε τις διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης και ήθελε επίσης να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης.
Τέλος ο κ. Τζουλάκης συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο και τον ευχαρίστησε θερμά γιατί δέχτηκε να αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου σε ένα βαρύ πολιτικό κλίμα και να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΙΟΥ
O Kώστας Πούλιος γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη. Αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Διετέλεσε Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αθήνας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Το 1984 ήταν Συνοικιακός Σύμβουλος Ν. Σμύρνης και Γραμματέας του 2ου Συνοικιακού Συμβουλίου. Το 2006 ήταν Υπ. Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιά με τη Φώφη Γεννηματά. Το 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Σμύρνης με το συνδυασμό του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη. Είναι Μέλος του Αθλητικού Συλλόγου «Ο ΜΙΛΩΝ».

(neasmyrni.net.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.