“Η κοινωνία στεγνώνει, εξαντλείται, στο τέλος όμως εξεγείρεται”




Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι κράτος και δημόσιο χτίστηκαν μετά τον εμφύλιο με στρεβλό, πελατειακό, άναρχο και άδικο τρόπο.
Δεν διαφωνεί κανείς πιστεύω, ότι οι δομές του κράτους και οι υπάλληλοι που το υπηρέτησαν, ήταν κυρίως αποτέλεσμα ενός ρουσφετολογικού κομματικού πελατειακού συστήματος.
Δεν υπάρχει επίσης καμιά αντίρρηση ότι κοινωνία, εργαζόμενοι, συνδικάτα και πολίτες γαλουχήθηκαν μέσα σ’ αυτό το φαιδρό κράτος και δεν το αντιπάλεψαν.
Και φτάσαμε σήμερα. Μια χώρα βυθισμένη σε βαθιά οικονομική κρίση, με την κοινωνία και τους πολίτες να αποτελούν φέουδο της Τρόικας και να τεμαχίζεται σε δόσεις, στέλνοντας καθημερινά ανθρώπους μαζικά στην ανεργία, στην απελπισία και την απόγνωση.
Είμαι απόλυτα πεισμένος ότι δεν έχουν καμιά πρόθεση να εκσυγχρονίσουν το κράτος, τις δομές, το φορολογικό, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση.
Και όμως μπροστά σ’ αυτή τη παράνοια που ζει ο λαός μας, η συγκυβέρνηση της χώρας, αυτοί που έφτιαξαν με τις δικές τους υπογραφές και πολιτικές αυτό το σαθρό οικοδόμημα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ίδιοι θα το εκσυγ-χρονίσουν.
Είναι αυτή η συγκυβέρνηση που δεν τόλμησε να αρνηθεί στην Τρόικα την α-πόλυση εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, που απο-τελούν το ελπιδοφόρο δυναμικό της εκπαίδευσης.
Ποιος μπορεί να τους πιστέψει όταν απολύουν σχολικούς φύλακες, η πρόσληψη των οποίων, αποτελούσε χρόνιο αίτημα της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, και μείωσε στην πράξη τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και παρείχε ασφάλεια και προστασία σε κτίρια και μαθητές.
Ποιος μπορεί να τους πιστέψει ότι θα αναμορφώσουν το κράτος όταν διαλύουν τη δημοτική αστυνομία, πάνω στην οποία προηγμένα κράτη οικοδομούν την ασφάλεια των πολιτών;
Ποιους πολίτες πείθουν όταν ενώ οι σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες απαιτούν από τα επαγγελματικά λύκεια να παρέχουν υψηλού επιπέδου κατάρτιση , αντ’ αυτού καταργούν ειδικότητες και απολύουν εκπαιδευτικούς για να τα δώσουν μπαξίσι στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τις επιχειρήσεις που τα στηρίζουν;
Ποια ελπίδα, ποια πρόνοια, και ποια στήριξη έχει η δοκιμαζόμενη οικογένεια για να καταφέρει να επιβιώσει αυτή και τα άνεργα παιδιά της;
Θέλω να μεταφέρω με τον πιο καθαρό και άμεσο τρόπο ότι το ΕΝΑΚ (ΕΝΩ-ΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ) θα είναι ουσιαστικά αλληλέγγυο δίπλα στους απολυμένους και τους άνεργους νέους της πόλης. Ας καταλάβουν Τρόικα και οι σύμμαχοι τους ότι η κοινωνία στεγνώνει, εξαντλείται, στο τέλος όμως εξεγείρεται.
Δημήτρης Πανταζόπουλος
Επικεφαλής ΕΝΑΚ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.