Βαρώνος κόκας συνελήφθη στη Γλυφάδα




Το πάθος του για το …ράγκμπι πρόδωσε 51χρονο Βρετανό, καταζητούμενο από την Scotland Yard για διακίνηση 2 τόνων κοκαΐνης.
Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής σε καφετέρια της Γλυφάδας, όπου βρισκόταν προκειμένου να παρακολουθήσει αγώνα ράγκμπι της Εθνικής Αγγλίας. Μαζί του συνελήφθη η 44χρονη Ελληνίδα σύντροφός του, σε βάρος της οποίας επίσης εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους συμμετείχε τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο της Βρετανικής υπηρεσίας δίωξης οργανωμένου εγκλήματος (S.O.C.A) σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Ο 51χρονος φέρεται ως ένας από τους επικεφαλής κυκλώματος που εισήγαγε στην Ε.Ε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με το σε βάρος του ένταλμα, το κύκλωμα είχε το διάστημα από το καλοκαίρι του 2012 έως το φθινόπωρο του ίδιου έτους εισάγει 2 τόνους κόκας στην Ε.Ε και κυρίως τη Μ. Βρετανία. Από κοινού με την Ελληνίδα σύντροφό του είχαν προσπαθήσει να συστήσουν εταιρεία εμπορίας φρούτων με έδρα τη Μ. Βρετανία, προκειμένου, όπως πιθανολογούν οι αστυνομικοί της Δίωξης, να έχουν νόμιμη κάλυψη για τη διακίνηση ναρκωτικών μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε.

Μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν σε Αγγλία και Σκωτία, ενώ σε βάρος των δύο εκδόθηκαν εντάλματα ήδη από το Νοέμβριο του 2012. Πριν από μερικές ημέρες, οι Ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν ότι ίχνη τους εντοπίστηκαν στην Ελλάδα και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο στην Αθήνα βρέθηκε και κλιμάκιο τριών αξιωματικών των βρετανικών διωκτικών αρχών (SOCA). Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι ο εντοπισμός τους επετεύχθη χάρη σε πληροφορία των Βρετανών ότι ο 51χρονος παρακολουθεί τους αγώνες ράγκμπι της Εθνικής Αγγλίας.

Έτσι, αστυνομικοί εντόπισαν τις καφετέρια στη Γλυφάδα που μετέδιδε ζωντανά την αναμέτρηση. Αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή και προχώρησαν στη σύλληψή του. Μαζί του βρισκόταν και η 44χρονη σύντροφός του, που κατά πληροφορίες εργαζόταν ως παραγωγός σε Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι που διέκοψε προ λίγων ετών τη λειτουργία του. Τέλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες το θέμα συζητήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια στη Μ. Βρετανία.

Πηγή: AMΠE – Του Γιάννη Σουλιώτη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.