To πρόβλημα με τις ακαθαρσίες των σκύλων στο λόφο Πανί




Από τον dimitri skourtas –  www.facebook.com/groups/6287794060/

Πηγαίνω καθημερινά το σκύλο μου τον Χόρχε για βόλτα στον πανέμορφο λόφο στη Λεωφόρο Κυθηρίων όπως κάνουν πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες σκύλων. Πρόκειται, κατα τη γνώμη για έναν επίγειο παράδεισο ο οποιος ταλανίζεται από δυο προβλήματα:
Πρώτον, είναι δυστυχώς γεμάτος ακαθαρσίες σκύλων ακόμα και πάνω στα μονοπάτια. Οταν περπατώ στο λόφο, αντί να θαυμάζω τα δέντρα και τη θέα είμαι αναγκασμένος να κοιτάζω συνεχώς κάτω. Μάταια, όμως, διότι τις προάλλες ξεχάστηκα για λίγο και πατησα τη “νάρκη”.
Θα ήθελα, επομένως, να πω μερικά πράγματα στους ζωόφιλους που θεωρούν φυσιολογικό να μην μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους:
1) αν σιχαίνεσαι να τα μαζέψεις δεν θα έπρεπε να είχες αποκτήσει σκύλο. Η πιο απαράδεκτη δικαιολογία που μπορώ να ακούσω. Είναι πανεύκολο να τα μαζέψεις: παίρνεις γάντια μιας χρήσεως όπως κάνω εγώ ή μια σακούλα, τα πιάνεις, γυρνάς ανάποδα το γάντι ή τη σακούλα και την πετάς στα σκουπίδια. Και αν δεν υπάρχει δίπλα ακριβώς κάδος σκουπιδιών απλώς τα κρατάς μέχρι να βρεις. Δεν νομίζω ότι θα σου πέσει το χέρι από το βάρος.
2) οι ακαθαρσίες του σκύλου ΔΕΝ είναι καλό λίπασμα. Διάβασε οποιοδήποτε άρθρο σχετικά στο διαδίκτυο.
3) μην γυρνάς να μου πεις ότι τα αφήνεις επειδή όλοι αυτό κάνουν. Μου γυρνάνε τα άντερα όταν το ακούω αυτό (τελικά υπάρχει χειρότερη δικαιολογία από αυτή στο νο1). Ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του και πρέπει να κάνει το κομμάτι του για να είναι καθαρός ο λόφος. Μην κρύβεσαι πίσω από τον όχλο.
4) σκέψου μόνο αυτό: οι ακαθαρσίες μαζεύουν μύγες οι οποίες πολύ πιθανόν να πανε μετά και να αράξουν στο σάντουιτς που είσαι έτοιμος να φας.
ΟΠΟΤΕ, ΠΛΙΙΖ, ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΊΕΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ. Ας αποκτήσουμε λίγη κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση.
Δεύτερον, είναι απίστευτο το φαινόμενο τώρα το καλοκαίρι να βλέπω κόσμο να τρώει στα λιγοστά μη βανδαλισμένα τραπέζια πικνίκ και να φεύγει αφήνοντας μύρια σκουπίδια ΟΤΑΝ Ο ΚΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ!!!!
Αλλά και όταν γεμίζει (ο δήμος πρέπει να τους αδειάζει πιο συχνά τώρα το καλοκαίρι) δεν είναι αυτό δικαιολογία να παρατάς το πλαστικό ποτήρι του καφέ στο τραπέζι. Πάρ´το μαζί σου και πέτα το στους κάδους στο δρόμο.
Ημαρτον πια, πρέπει να γράφουμε τα αυτονόητα;

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “To πρόβλημα με τις ακαθαρσίες των σκύλων στο λόφο Πανί

  • 19/07/2013 at 9:46 πμ
    Permalink

    Εχω την εντύπωση οτι ακόμα χειρότερο είναι να βρίσκεις ακαθαρσίες μεγάλου σκύλου στο πεζοδρόμιο μπροστά στην πόρτα σου.
    Στα υπ’ οψιν έχω και εγω σκύλο και έχω και ναυλον σακούλες πάντα μαζί μου.
    Αναρωτιέμαι πώς μπορώ να κάνω μήνυση.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.