Τι είδαν οι Κινέζοι στον ΣΠΑΥ




Ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Κωστής Παπαδόπουλος με τους διευθυντές της Υπηρεσίας Πρασίνου & Δασών του Δήμου Γουάνγκζου και στελέχη του Συνδέσμου.

Αντιπροσωπεία έξι αξιωματούχων από τον Δήμο Γουάνγκζου (Guangzhou) της Κίνας, επισκέφτηκε τα γραφεία του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στον Βύρωνα, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα διαχείρισης δασών στην Ελλάδα.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε, στις 9 Ιουλίου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ, Κωστής Παπαδόπουλος, παρουσία στελεχών του Συνδέσμου. Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους Κινέζους αξιωματούχους για θέματα, πρωτοβουλίες και δράσεις του ΣΠΑΥ όπως μελέτες, καθαρισμούς, κλαδεύσεις, αναδασώσεις, τοποθετήσεις υποδομών πυροπροστασίας (π.χ. δεξαμενές) καθώς επίσης και για ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας του Υμηττού.

Η αντιπροσωπεία από την πλευρά της, ανέφερε ότι το πράσινο εντός της πόλης τους και τα περιαστικά δάση έχουν ενιαίο φορέα διαχείρισης, ενώ σε περίπτωση καταστροφής πρασίνου, βάσει της κινεζικής νομοθεσίας, ο αρμόδιος διευθυντής του φορέα μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης, καθώς θεωρείται ότι εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γουάνγκζου αποτελεί πόλη πρότυπο για την Κίνα καθώς οι Αρχές φροντίζουν με ιδιαίτερη επιμέλεια το πράσινο.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, τα στελέχη του ΣΠΑΥ και του Δήμου Γουάνγκζου αντάλλαξαν συμβολικά δώρα και εξέφρασαν την επιθυμία τους για περαιτέρω επικοινωνία και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δημόσιων φορέων των δύο χωρών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.