Σπέκουλα του BBC με το Ελληνικό και τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα (VIDEO)





Το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και τα εγκαταλελειμμένα αεροσκάφη της Ολυμπιακής στους χώρους του έγιναν θέμα στο βρετανικό δίκτυο BBC. ΟΙ Βρετανοί τόνισαν μέσω αυτού του παραδείγματος την αδυναμία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τα περιουσιακά της στοιχεία.

«Αεροπλάνα εγκαταλείφθηκαν στο αεροδρόμιο φάντασμα Αθήνα»με τον τίτλο αυτό ο ανταποκριτής από την Αθήνα, Nigel Cassidy, παρουσίασε ένα βίντεο με τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα στις πίστες του παλιού αεροδρομίου Ελληνικού, τονίζοντας την αδυναμία της χώρας μας να εκμεταλλευτεί εδώ και περίπου μια δεκαετία ένα οικόπεδο – φιλέτο, αλλά και τα περιουσιακά της στοιχεία, που ρημάζουν.

«Δεδομένου ότι η Ελλάδα αγωνίζεται να μειώσει τις θέσεις εργασίας του δημοσίου τομέα και να αυξήσουν τα μετρητά για να καλύψει τις πληρωμές διάσωσης της, η πίεση είναι για να πουλήσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία του κράτους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ένα από αυτά είναι το παλιό κεντρικό αεροδρόμιο της Αθήνας – ένα χαρακτηριστικό κομμάτι της ακίνητης περιουσίας που έχει, κάθεται αδρανής για πάνω από μια δεκαετία» αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

(matrix24.gr)
http://www.youtube.com/watch?v=iLj3a3pMkq8

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.