Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου «Σοφία Βέμπο»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της ταυτότητας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Πανάς υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών της πόλης, με στόχο να προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες, περισσότερες ποιοτικές επιλογές ψυχαγωγίας, άθλησης, πολιτιστικής καλλιέργειας. 

Υπηρετώντας το στόχο αυτό, ολοκληρώθηκαν πριν μερικές ημέρες οι εργασίες συντήρησης, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης στο Δημοτικό Θέατρο Βούλας «Σοφία Βέμπο».
Εκτός από τις καθιερωμένες εργασίες για τη συντήρηση, το βάψιμο και την καθαριότητα του χώρου του θεάτρου, έγιναν και μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως:
• Διαχωρίστηκε το θέατρο από το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, γεγονός που κατέστησε το θέατρο περισσότερο λειτουργικό, αποκαθιστώντας τον πραγματικό του χαρακτήρα ως χώρου πολιτισμού και ποιοτικής αναψυχής κι όχι ως χώρου στάθμευσης οχημάτων.
• Στο χώρο της ασφάλτου δημιουργήθηκε παρτέρι, το οποίο φυτεύτηκε με πικροδάφνες.
• Τοποθετήθηκε πόρτα στο χώρο μεταξύ σκηνής και πάρκινγκ, η οποία κατά τη διάρκεια των παραστάσεων κλείνει, έτσι ώστε όταν πραγματοποιείται μια εκδήλωση οι θεατές να μην είναι αναγκασμένοι να βλέπουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, όπως μέχρι σήμερα συνέβαινε λόγω της διαμόρφωσης του χώρου.
• Αντικαταστάθηκε η παλιά μεταλλική πόρτα με νέα ξύλινη
• Σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου έγιναν φυτεύσεις από μεσογειακά – αρωματικά φυτά.
Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, υπογράμμισε: «Η ενίσχυση και αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών της πόλης μας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Παραδίδουμε στους συμπολίτες μας το Δημοτικό Θέατρο «Σοφία Βέμπο» πιο όμορφο και πιο λειτουργικό, ώστε να αποτελέσει μια ακόμη ποιοτική επιλογή Πολιτισμού και Αναψυχής, σε μια ξεχωριστή πόλη.».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.