Γεωργία Μαρτίνου – η αντισυμβατική κόρη εφοπλιστή που άφησε τις επιχειρήσεις για την πολιτική





Θεωρείται η πιο αντισυμβατική παρουσία της σημερινής Βουλής. Και αυτό όχι μόνο επειδή προτίμησε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, εγκαταλείποντας την ασφάλεια μιας επιτυχημένης καριέρας στη ναυτιλιακή εταιρεία του πατέρα της, αν και μέλος μίας από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας. Η Γεωργία Μαρτίνου είναι ίσως η μοναδική βουλευτής που αποφεύγει συστηματικά τα φώτα της δημοσιότητας, σε αντίθεση με τους περισσότερους συναδέλφους της, επιλέγοντας να προωθήσει λύσεις για τα προβλήματα της εκλογικής της περιφέρειας, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Ο λόγος για την 38χρονη βουλευτή Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει έναν χρόνο συμμετοχής στα κοινοβουλευτικά πράγματα της χώρας. Κόρη του γνωστού εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις δυναμικά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της οικογενείας και να αφοσιωθεί στα κοινά, βάζοντας στις εκλογές του περασμένου έτους υποψηφιότητα για βουλευτής. Η φιλία του πατέρα της με τον σημερινό πρωθυπουργό δεν είναι κάτι κρυφό. Ετσι, ο Μεσσήνιος πολιτικός, έχοντας ακούσει για την εντυπωσιακή πορεία της νεαρής Γεωργίας στα του Δήμου Βουλιαγμένης και θέλοντας να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό της Ν.Δ. στην Περιφέρεια της Αττικής, της έκανε πρόταση να ενταχθεί στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.
«Δεν περιμένω να ζήσω από την πολιτική. Θέλω να εργαστώ και να παλέψω γιατί νοιάζομαι. Γιατί η ευτυχία του συνόλου καθορίζει την ευτυχία του καθενός ξεχωριστά», δηλώνει σε όσους τη ρωτούν για τη μικρή μέχρι στιγμής εμπειρία της στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η ίδια, αν και μεγάλωσε σε μεγάλα εφοπλιστικά σαλόνια, φαίνεται να έχει επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μέσες οικογένειες, οι οποίες αποτελούν και την πλειονότητα του εκλογικού σώματος της περιφέρειας την οποία εκπροσωπεί. Μάλιστα, αν και δεν το παραδέχεται ποτέ δημοσίως, βοηθάει οικονομικά αρκετούς συμπολίτες της που αντιμετωπίζουν έντονες δυσκολίες, χωρίς να την ενδιαφέρουν οι κομματικές τους προτιμήσεις.

«Τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Δεν μπορείς να γυρίζεις την πλάτη στα καθημερινά προβλήματα του κόσμου», συνηθίζει να λέει, ενώ προ ημερών ανέφερε σε πολιτικούς της φίλους: «Αυτή τη δύσκολη περίοδο πιστεύω ότι είναι χρέος κυρίως αυτών που έχουν υποστεί τις λιγότερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Και ο καθένας, ανάλογα με τις δυνατότητές του, να προσφέρει περισσότερα, για να βγούμε από αυτό το τούνελ που έχουμε μπει».
Προς την κατεύθυνση αυτή, στις επαφές που έχει με στελέχη της κυβέρνησης για την επίλυση ζητημάτων της Περιφέρειας Αττικής, θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και τη μείωση της φορολογίας. «Προσωπικά, θεωρώ ότι η άμεση μείωση της φορολογίας, η σωστή και ορθολογική ανάπτυξη του τουρισμού, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, η ανάπτυξη και εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μας οδηγήσουν σε τροχιά ανάπτυξης», είπε πρόσφατα.
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. Η κ. Μαρτίνου ασχολείται με την πολιτική από διάφορα πόστα τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας ως πρότυπο τη μητέρα της, Μαρίνα, η οποία είχε εκλεγεί το 1986 δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Βουλιαγμένης με την παράταξη του Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Πριν από την είσοδό της στη Βουλή, ήταν αντιδήμαρχος του ίδιου δήμου και υπεύθυνη Καθαριότητας και Πρασίνου. Υπάλληλοι στον τομέα αυτό ακόμα θυμούνται την πρώτη φορά που είδαν αντιδήμαρχο να ακολουθεί τα απορριμματοφόρα σε απόσταση αναπνοής, στις έξι και μισή το πρωί. «Ηθελε να δει πώς είναι η δουλειά και να την ξέρει από τη βάση της», λέει άνθρωπος που τη γνωρίζει πολύ καλά.
Η κόρη του γνωστού εφοπλιστή παθιάστηκε τόσο με τα κοινά, ώστε αφιέρωνε και τις επτά ημέρες της εβδομάδας στα καθήκοντά της. Σύμφωνα με παλιούς της συνεργάτες στη Βουλιαγμένη, δεν ξεκουραζόταν ούτε τα Σαββατοκύριακα, καθώς ήταν αφιερωμένα στις δενδροφυτεύσεις. Πάντως, την ενασχόλησή της με την πολιτική δεν τη θεωρεί ως μέσο για προσωπική της ανάδειξη. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις υπήρξαν δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τα διέψευσε κατηγορηματικά.
Who is who
Με λαμπρές οικονομικές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Imperial College του Λονδίνου και στο University College London, η Γεωργία Μαρτίνου εργαζόταν για χρόνια στη ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime του πατέρα της, που σήμερα διαχειρίζεται 19 δεξαμενόπλοια και 14 φορτηγά πλοία και απασχολεί 120 εργαζομένους στα γραφεία της και σχεδόν 1.200 ναυτικούς στα πλοία. Νωρίτερα, είχε βρεθεί στο Τμήμα Προγραμματισμού της Unisystems και στο μεσιτικό γραφείο Clarksons του Λονδίνου. Εκεί άρχισε να υιοθετεί τον οικολογικό τρόπο ζωής, του οποίου σήμερα είναι φανατική υπέρμαχος. Σύμφωνα με ανθρώπους που τη γνωρίζουν, κάνει τζόγκινγκ συχνά στην περιοχή της Φασκομηλιάς, ενώ όταν βγαίνει δεν επιλέγει ποτέ κάποια νυχτερινή πίστα, αφού απεχθάνεται την αισθητική των μπουζουκιών. Προτιμάει να πηγαίνει με φίλους σε ένα καλό bar-restaurant ή σε μια έκθεση Τέχνης, την οποία λατρεύει. Μεταξύ των λιγοστών φίλων της είναι και ο δημοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς με τη σύζυγό του, Κάτια Ζυγούλη.
(“Παραπολιτικά” – Από τον Δημήτρη Κουνιά – parapolitika.gr)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γεωργία Μαρτίνου – η αντισυμβατική κόρη εφοπλιστή που άφησε τις επιχειρήσεις για την πολιτική

  • 11/07/2013 at 11:22 μμ
    Permalink

    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, «ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ» ΚΟΡΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ! ΝΑΙ! ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ! ΝΑ ΠΩ ΗΤΑΝ ΚΚΕ(ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΚΕ), ΝΑ ΠΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟ! ΑΛΛΑ ΝΔ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.