Φουντώνει το φαινόμενο του αστικού γυμνισμού (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που όλα κυλούν χαλαρά και ήρεμα. Η πόλη που οι άνθρωποι απολαμβάνουν το καφέ τους με τις ώρες, συζητάνε συνεχώς για τον ΠΑΟΚ, τον Αρη ή τον Ηρακλή και έχουν καταφέρει να περάσουν το μήνυμα ότι αυτός είναι ο τρόπος ζωής τους. Σε αυτή τη χαλαρότητα και την ανεμελιά ήρθε να προστεθεί το φαινόμενο του αστικού γυμνισμού.

Σε ποιά άλλη ελληνική πόλη άλλωστε θα μπορούσες να δεις γυμνούς να κυκλοφορούν άνετοι στους κεντρικότερους δρόμους; Είτε φταίει ο θαλασσινός αέρας του Θερμαϊκού, είτε η ιδιόρρυθμη προσωπικότητα τους, οι Θεσσαλονικείς κουβαλάνε μία τρέλα μέσα τους και φροντίζουν να την εκφράζουν όσο πιο πολύ μπορούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο φίλοι, Μιχάλης και John Mask, που τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει τις βόλτες φορώντας μόνο… τα παπούτσια τους. Την ώρα που όλοι ζεσταίνονται και το παραμικρό είδος ένδυσης τους είναι ενοχλητικό, οι φίλοι δίνουν το παράδειγμα παρακάμπτοντας νόμους και κανόνες περί δημοσίας αιδούς και κυκλοφορώντας στο δρόμο χωρίς δείγμα ρούχου. Το θέλησαν και το έκαναν.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πλέον, μετά τις πρώτες εμφανίσεις τους και τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις, ο κόσμος τους αντιμετωπίζει θετικά. Σαν να τους βλέπουν σαν κάτι καινούριο και διαφορετικό, σαν ένα νέο τρόπο έκφρασης, που δεν τον απορρίπτουν από τη πρώτη ματιά.

Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ολόκληρη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Πριν από περίπου δέκα μέρες πραγματοποιήθηκε η έκτη γυμνή ποδηλατοδρομία στους δρόμους της πόλης, με καθόλου αμελητέα συμμετοχή. Οι ποδηλάτες έβγαλαν τα ρούχα τους, έβαψαν τα γυμνά σώματα τους, φόρεσαν τα καπέλα τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους. Κάθε γυμνή ποδηλατοδρομία αποτελεί μια μορφή διαμαρτυρίας συνήθως κατά της αλόγιστης χρήσης των ΙΧ ή υπέρ μιας πιο βιώσιμης κινητικότητας.

Είτε ως μορφή αντίδρασης, είτε ως μέσο έκφρασης, είτε απλά ως μια τρέλα των κατοίκων της, η Θεσσαλονίκη αποκτά σιγά σιγά μία νέα τάση. Σε αρκετούς μια τέτοια ιδέα φαίνεται εντελώς «εκτός ορίων», όμως ο αστικός γυμνισμός είναι πλέον, όπως όλα δείχνουν, φαινόμενο στην συμπρωτεύουσα.

(iefimerida.gr)


http://www.youtube.com/watch?v=b24oFLfTrB4

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.