476.785,74 ευρώ στα ταμεία του δήμου 3Β από τις οργανωμένες παραλίες




Δελτίο Τύπου:

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καταβάλλει συστηματικές και οργανωμένες προσπάθειες για να αυξήσει τα έσοδα του Δήμου, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, πριν μερικές ημέρες κατάφερε να εισπράξει ένα μεγάλο μέρος από οφειλές προηγούμενων ετών προς το Δήμο, ( ύψους 476.785,74 ευρώ ) από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. , έναντι χρέους από τις Οργανωμένες Ακτές της Βούλας και της Βάρκιζας που χρονολογούνταν από το 2007 και 2010 αντίστοιχα, αλλά και οφειλές προς το νέον ενιαίο Δήμο.
Πως προέκυψαν αυτές οι οφειλές
Οι οφειλές από την ΕΤΑΔ Α.Ε. προς το Δήμο στηρίζονταν σε συμφωνίες που είχαν υπογραφεί από το 2001 μεταξύ των Δήμων Βούλας και Βάρκιζας και της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Α.Ε. ( που σήμερα την έχει διαδεχθεί η ΕΤΑΔ Α.Ε.). Με βάση τις συμφωνίες αυτές, ο Δήμος δικαιούται να εισπράττει ποσοστό επί των εσόδων που έχει η εταιρεία αυτή ( και το διάδοχο σχήμα της ) από τη διαχείριση της Α’ και Β’ Ακτής Βούλας και της Ακτής Βάρκιζας.
Στη συμφωνία αυτή δεν υπήρξε συνεπής η εταιρεία του Δημοσίου προς το Δήμο, με αποτέλεσμα ο τ. Δήμος Βάρης να έχει εισπράξει για τελευταία φορά το ποσοστό που του αναλογεί τo 2010, που αφορούσε το έτος 2009. Ενώ ο τ. Δήμος Βούλας είχε εισέπραξε για τελευταία φορά το έσοδο αυτό τo 2007, κι αφορούσε το έτος 2006.

Οι ενέργειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Διαπιστώνοντας η σημερινή Διοίκηση του ενιαίου Δήμου το πρόβλημα που ερχόταν από το παρελθόν, το οποίο οφειλόταν τόσο στην άρνηση της ΕΤΑ Α.Ε. να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της , όσο και στην αναποτελεσματική διεκδίκηση από πλευράς κυρίως της προηγούμενης Διοίκησης του τ. Δήμου Βούλας ( όπου αντιδήμαρχος Οικονομικών ήταν τότε ο κ. Κωνσταντέλλος) αποφάσισε να διεκδικήσει δυναμικά τα χρήματα που οφείλονταν στο Δήμο.
Η οικονομική διεύθυνση του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Ζαχαράτος , αφού συνέλεξαν τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ των μισθωτών των πλάζ και της ΕΤΑΔ, προχώρησαν στη συνέχεια στη βεβαίωση συνολικά 707.850,34 ευρώ. Το ποσό προέκυψε με βάση τα ελάχιστα ετήσια μισθώματα που εισπράττει η ΕΤΑΔ από τους μισθωτές των εν λόγω εγκαταστάσεων, όπως αυτά προκύπτουν από τις μισθωτικές συμβάσεις. Στη συνέχεια ξεκίνησαν τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης βάσει του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) και δέσμευσαν τη φορολογική ενημερότητα της ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η εταιρεία να αποδώσει στο Δήμο πριν μερικές ημέρες τμήμα της βεβαιωμένης οφειλής, ύψους 476.785,74 ευρώ.
Όμως δεν σταματάμε εδώ. Πέραν από την είσπραξη και του υπόλοιπου ποσού που έχει βεβαιωθεί και μας οφείλεται, θα απαιτήσουμε να υποβληθούν από την ΕΤΑΔ στο Δήμο τα επίσημα οικονομικά στοιχεία , μέσα από τα οποία προκύπτει το σύνολο των εσόδων που έχει η εταιρεία αυτή από τη διαχείριση των οργανωμένων ακτών κολύμβησης του Δήμου, προκειμένου να βεβαιώσουμε και να εισπράξουμε το σύνολο αυτών που μας οφείλονται. Όχι μόνον από τα παρελθόντα έτη, αλλά και στο μέλλον.
Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
« Σε αντίθεση με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, όπου κάποιοι επέτρεπαν στους οφειλέτες του Δήμου να μην αποδίδουν αυτά που χρωστούν στην πόλη και τους δημότες από την εκμετάλλευση των παραλιών μας, η σημερινή Διοίκηση δεν χαρίζεται σε κανέναν. Αυτά που κάποιοι ήξεραν, τώρα έχουν τελειώσει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα και σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να στερεί έσοδα από το Δήμο και το μήνυμα αυτό θέλω να το στείλω παντού. Η δική μας Διοίκηση έχει επιλέξει να διεκδικεί αυτά που οφείλονται στο Δήμο κι όχι να επιβαρύνει τους δημότες με ακριβά τέλη και πανάκριβα δάνεια που θα τα αποπληρώσουν οι επόμενες γενιές. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ν. Ζαχαράτο και τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για τις πετυχημένες ενέργειες τους. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να επαναλάβω πως πάγια θέση του Δήμου και της σημερινής Διοίκησης είναι να περάσει στο Δήμο ο έλεγχος και η εκμετάλλευση των ακτών της πόλης μας.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.