Εφιάλτης – Το ναρκωτικό “σιρόπι του βιασμού” ήρθε και στην Ελλάδα
 

Συναγερμό σήμανε η είδηση ότι το “σιρόπι του βιασμού” ήρθε πια και στη χώρα μας καθώς εντοπίστηκε εργαστήριο στο σπίτι ενός 27χρονου στη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη στις 29/6/2013.
Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023

Η παρασθησιόγονα ουσία που έχει σαν βάση την ουσία GHB μειώνει τις αντιστάσεις του ατόμου που το λαμβάνει με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι ευάλωτα στον βιασμό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ”
Το “σιρόπι του βιασμού” ανήκει στα ναρκωτικά νέας γενιάς που ειναι πολύ επικινδυνα, όπως το sisha το οποίο περιέχει κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και ειναι γνωστό ως “η κόκα των φτωχών”.

 Εχει σαν βάση την ουσία GHB και αναμιγνύεται και με άλλες συνθετικές ουσίες. Το ναρκωτικό αυτο είναι άχρωμο, άοσμο και άρα αόρατο οταν πέσει στο ποτό. Είναι συνεπώς μη ανιχνεύσιμο από τις ανυποψίαστες γυναίκες που μπορούν να πέσουν θύματα βιασμού.

Οπως δήλωσε στο Newsit η Μανίνα Τερζίδου, Επιστημονική Υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά “αυτό το ναρκωτικό βρέθηκε και στην Ελλάδα και έχει ήδη μπει στον πίνακα των ελεγχομένων ουσιών ως παράνομη ουσία. Επειδή στην Ευρώπη έχουμε γύρω στα 280 νέα συνθετικά ναρκωτικά δεν ειναι δυνατόν ξεχωρίζουμε πάντοτε το ένα από το άλλο.

Θα πρέπει στην πρόληψη να έχουμε μια κοινή στάση σε όλες αυτές τις ουσίες. Είναι όλες επικίνδυνες, προκαλούν όλες άρση αναστολών. Δημιουργούν καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν τα άτομα σε συμπεριφορές που θα τις μετανοιώσουν μετά. Γι΄αυτό δε θα πρέπει να στεκόμαστε σε μια, σε δύο η σε τρεις ουσίες αλλά γενικά στα νέα συνθετικά ναρκωτικά.

 ΤΟ “ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ” ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ

Τα συνθετικά ναρκωτικά νέας γενιάς είναι πολύ επικίνδυνα επισημαίνει η κυρία Τερζίδου καθώς “κανείς δεν ξέρει οταν παίρνει κάποια από αυτές τις ουσίες τι προσμίξεις έχει και ποσο επικίνδυνη μπορεί να είναι. Εχει και μακρυπόθεσμα και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Τα συνθετικά ναρκωτικά μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση η οποία μπορεί να επιφέρει και το θάνατο”.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ
“Κάθε άτομο, κάθε γυναίκα, κάθε πολίτης πρέπει να προσέχει που καταναλώνει αλκοόλ. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο να καταλαβαίνουμε εάν πρόκειται για χωρο που διακινούνται τέτοιες ουσίες”, είπε τέλος η κυρία Τερζίδου.

Δεν είναι τυχαίο οτι η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας (ONUDC) εξέφρασε πριν λίγο καιρό την ανησυχία της για την αύξηση των “νέων ψυχοδραστικών ουσιών” κατά σχεδόν 50% σε δυόμισι χρόνια, ενώ η παγκόσμια κατανάλωση των παραδοσιακών ναρκωτικών ουσιών παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ (newsit.gr)

 

Νέα γενιά ναρκωτικών ουσιών γνωστά και ως «σιρόπια του βιασμού» εισχώρησαν στην ελληνική «αγορά» παραισθησιογόνων ουσιών έπειτα από την «διάδοσή» τους στο εξωτερικό. Το εν λόγω σιρόπι το ρίχνουν στο ποτό ανυποψίαστων γυναικών με απώτερο σκοπό τον βιασμό επίδοξοι βιαστές και κακοποιοί.

Πρόκειται για μια νέα εξελιγμένη ουσία σε υγρή μορφή, η οποία προκαλεί απώλεια μνήμης, μείωση των αντιστάσεων και όχι μόνο διευκολύνουν το «έργο» των βιαστών, αλλά τους βοηθούν να γλιτώσουν και τη σύλληψη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, επειδή αποβάλλονται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό. Η εν λόγω ουσία θυμίζει το ναρκωτικό που είχε ονομαστεί «χάπι του βιασμού» καθώς προκαλούσε αναισθησία και πλήρη απώλεια μνήμης κατά τη δράση του.

Το ναρκωτικό έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 27χρονος είχε στήσει μικρό «σούπερ μάρκετ» με «σιρόπια βιασμού». Το σιρόπι του βιασμού κάνει κυριολεκτικά… θραύση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία και διακινείται και online.

Τα χαρακτηριστικά της νέα ουσίας

Οι εν λόγω ουσίες είναι άχρωμες, άοσμες και άγευστες με αποτέλεσμα όταν αναμειχθούν με το ποτό να μη γίνονται αντιληπτές. Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο είναι να διαπιστώνουν οι καταναλωτές αλκοόλ, πως το ποτό που έχουν παραγγείλει είναι από εμφιαλωμένο μπουκάλι.

Σε περίπτωση ωστόσο που υπάρχουν υποψίες πως κάποιος έπεσε θύμα των «ναρκωτικών του βιασμού» είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η ουσία, καθώς είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό.

ΠΗΓΗ:newpost.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.