Νέο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το σχολείο στη Βούλα




Νέο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Πέμπτη 27/6 και ώρα 20:30
στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Σπύρος Πανάς: «Ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο μας η παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και η διάθεση των πόρων για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου και την κατασκευή του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Βούλας. Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ανεξαρτήτως της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκουν. Καλώ τόσο τους πολίτες της Βούλας όσο και όλου του Δήμου να δώσουν το παρόν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.
Δεν πραγματοποιήθηκε η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που είχε ως μοναδικό θέμα την «Παράταση δανείων Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και αποκλειστική διάθεση των πόρων που θα προκύψουν για την απαλλοτρίωση και δημιουργία του Γ΄ Γυμνασίου – Λυκείου Βούλας».
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τη συλλογή υπογραφών από 11 Δημοτικούς Συμβούλους (τόσο από την παράταξη της συμπολίτευσης, όσο και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μετά από πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου κ. Σκουμπούρη).
Τελικά όμως δεν πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο, αφού δεν υπήρξε απαρτία, αφενός λόγω της δικαιολογημένης απουσίας ορισμένων συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης, αλλά κυρίως, λόγω της αδικαιολόγητης απουσίας πολλών δημοτικών συμβούλων, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Η απουσία αυτή από τη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού για την πόλη μας θέματος, που συνδέεται άμεσα με την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου αλλά και με ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχει ανάγκη η Βούλα, είναι αποτέλεσμα μικρο- παραταξιακών σκοπιμοτήτων, που στρέφονται όμως ευθέως ενάντια στο συμφέρον των πολιτών της Βούλας.
Ο Δήμαρχος, κ. Σπύρος Πανάς, καυτηρίασε τη στάση των δημοτικών συμβούλων που έλειψαν από μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι:
«Το ζήτημα της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων είναι κρίσιμο για την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου, σε μια περίοδο που υπάρχει στην αγορά έλλειψη ρευστότητας. Ιδίως όταν μιλάμε για μια ρύθμιση που αφορά δάνεια τα οποία ελήφθησαν στο παρελθόν, από τις προηγούμενες Διοικήσεις στους Δήμους Βάρης και Βούλας, στις οποίες μετείχαν και πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στο Δ.Σ., αλλά απουσίαζαν από τη συνεδρίαση. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι, με τη ρύθμιση αυτή, θα μπορέσει ο Δήμος να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου όπου θα κατασκευαστεί το 3Ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βούλας. Ένα έργο που το περιμένουν 30 χρόνια οι κάτοικοι της Βούλας, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να γίνει, γιατί αυτό εξυπηρετεί τις δικές τους μικρο-παραταξιακές σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα» .
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους που παρευρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση και ιδιαιτέρως τους επικεφαλής των παρατάξεων κ. Καπετανέα και κ. Κάζδαγλη αλλά και τον κ. Σκουμπούρη για τη πρωτοβουλία που πήρε ενώ κατήγγειλε όσους έλειψαν αδικαιολόγητα.
Παράλληλα συγκάλεσε για σήμερα στις 20:30 νέα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, με το ίδιο και πάλι θέμα και καλεί τόσο τους κατοίκους της Βούλας όσο και όλου του Δήμου να δώσουν το παρόν στη συνεδρίαση, για να διαπιστώσουν από κοντά, ποιοι είναι αυτοί που εργάζονται συστηματικά για να προωθήσουν τα συμφέροντα του Δήμου. Και ποιοι είναι αυτοί που βάζουν πάνω από το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, το δικό τους προσωπικό συμφέρον.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.