Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ για τα επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο
Η Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, μετά από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της πόλης μας σχετικά με τα γεγονότα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, που τα περισσότερα (και κυρίως οι αναρτήσεις τοπικής ηλεκτρονικής σελίδας που έχει αναλάβει “εργολαβικά” την προβολή και την “αγιοποίηση” των μελών της νεοναζιστικής συμμορίας), συμπεριλαμβάνουν πληθώρα ψευδών και απαράδεκτων υπαινιγμών σε βάρος του κόμματος και μελών μας αλλά και στοχοποιούν το δημοτικό σύμβουλο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας Τάσο Ταστάνη, ενημερώνει για την αποκατάσταση της αλήθειας το δημοκρατικό λαό της πόλης μας ότι:
• Οι αντιδημοκρατικές προκλήσεις στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλυφάδας προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από ομάδα μελών της ναζιστικής και φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής που απαιτούν με ανεπίτρεπτο τρόπο, να πάρουν το λόγο και να καταθέσουν το πολιτικό τους μανιφέστο, κυκλοφορώντας με τα γνωστά μαύρα μπλουζάκια με τα εμετικά συνθήματα και τα ναζιστικά σύμβολα.
• Η παρουσία και η απολύτως ειρηνική παρέμβαση στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. των μελών μας, απέτρεψε την ετσιθελική (παρά την άρνηση της κ. προέδρου του Δ.Σ. να τους δοθεί ο λόγος) παρέμβαση των χρυσαυγιτών στο δημοτικό συμβούλιο που αποσκοπούσε στην καπηλεία του αγώνα του κινήματος των κατοίκων της πόλης μας για απομάκρυνση των επιβλαβών για την υγεία των συμπολιτών μας κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
• Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ και τα μέλη της δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ομάδα νεαρών που πολύ αργότερα μπήκαν στην αίθουσα και αποδοκίμασαν με βίαιο τρόπο την συνεχιζόμενη παραμονή των χρυσαυγιτών, προκαλώντας την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και προπηλακισμούς δημοσιογράφων.

Θέλουμε με την ευκαιρία και πάλι να τονίσουμε με έμφαση ότι:
• Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» είναι το μόνο κόμμα που υποστήριξε ανοικτά την πραξικοπηματική και αντισυνταγματική ενέργεια της κυβέρνησης του Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ, ενώ υποστήριξε ανοικτά το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, τους ιδιοκτήτες της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ κατά την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων εκεί και παλεύει σθεναρά για να την αποτροπή της φορολόγησης των Εφοπλιστών. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.
• Η Δημοτική αρχή και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις που εκφράζονται σε αυτό, θα πρέπει άμεσα να δώσουν μια οριστική λύση αποβάλλοντας από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μια για πάντα τους «Χρυσαυγίτες». Οι απόγονοι και νοσταλγοί του ναζισμού και του Χίτλερ, οι αρνητές των πάσης φύσεως απαίσιων ναζιστικών θηριωδιών, οι δολοφόνοι των φτωχοδιάβολων μεταναστών, δεν έχουν θέση στις γειτονιές της πόλης μας.
• Η Δημοτική αρχή και το Δ.Σ. πρέπει να ακολουθήσουν τη στάση την οποία κρατούν σθεναρά πολλοί άλλοι Δήμοι πανελλαδικά που έχουν κηρύξει ανεπιθύμητη την παρουσία τους στις πόλεις τους.
• Είναι ιδιαίτερα ολισθηρός ο δρόμος της θεωρίας των δύο άκρων. Η φασιστική Χρυσή Αυγή και τα μέλη της είναι οι φορείς της γλώσσας αλλά και των πράξεων του μίσους. Και κάνουν τραγικό λάθος όσοι – για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις – την ταυτίζουν με τις δημοκρατικές οργανώσεις που αγωνίζονται κατά του φασισμού. Θα είναι πλέον πολύ αργά όταν όσοι την ακολουθούν θα δουν τα τραγικά της αποτελέσματα.
• Ακόμη πιο ολισθηρός είναι ο δρόμος της στοχοποίησης συγκεκριμένων αγωνιστών συμπολιτών μας, μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και κυρίως του δημοτικού συμβούλου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας Τάσου Ταστάνη που για πολλά χρόνια αγωνίζονται σταθερά και αταλάντευτα, με ξεκάθαρη δημοκρατική πολιτική παρουσία και με αξιοπρέπεια για τη δημοκρατία στον τόπο και την πόλη μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ανοίξει ένα καθαρό ιδεολογικό μέτωπο με τη «Χρυσή Αυγή» και στη βάση αυτή, θα αγωνισθεί αποφασιστικά μαζί με το δημοκρατικό λαό της πόλης μας, για να αποτραπεί στο φασισμό να σέρνεται και να δηλητηριάζει την κοινωνική και πολιτική ζωή στον τόπο μας. Είναι αντίθετος ταυτόχρονα σε βίαια γεγονότα τα οποία άλλωστε δεν έχουν καμιά σχέση με την κουλτούρα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Επιτέλους, έστω και την τελευταία στιγμή, πριν είναι για όλους μας αργά, ας θυμηθούμε το ποίημα του μεγάλου Γερμανού αντιφασίστα ποιητή Μπέρτολντ Μπρέχτ.

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».

ΓΛΥΦΑΔΑ 26/6/2013
Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.