Οι Εκδηλώσεις Πολιτιστικής Δημιουργίας και Έκφρασης των σχολείων του Αλίμου
Από τους παραδοσιακούς χορούς στο Μαίρη Αρώνη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με τη συναυλία του Μουσικού σχολείου στην ανοιχτή παραλία του Αλίμου, κάτω από το φεγγαρόφωτο, έληξαν την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 οι φετινές Εκδηλώσεις Πολιτιστικής Δημιουργίας και Έκφρασης των σχολείων του Δήμου μας, που διοργάνωσε το Γραφείο Παιδείας με τη συμπαράσταση του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου.
Συμμετείχαν επίσης μουσικό σύνολο από το 4ο Λύκειο Αλίμου και το συγκρότημα Brothers In Plugs.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία το τετραήμερο από τις 6 μέχρι τις 9 Ιουνίου, στη θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν, στο ανοιχτό θέατρο Μαίρη Αρώνη, στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου ΖΕΦΥΡΟΣ και ολοκληρώθηκαν με μουσικούς ήχους πολύ υψηλής ποιότητας και χαλάρωμα στην Δημοτική Πλαζ Αλίμου.
Τα σχολεία συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις με πλήθος επιλογών σε μουσική, τραγούδι, χορό παραδοσιακά και έντεχνα, θέατρο, εικαστικά, φωτογραφία, κινηματογράφο, κ.λ.π.
Συγκινητική στιγμή ήταν η απονομή τιμητικής διάκρισης στον συμπολίτη μας ποιητή Κώστα Βίρβο, ο οποίος επελέγη ως το τιμώμενο πρόσωπο των φετινών εκδηλώσεων ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αντίστοιχη εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός παρακολούθησε το σύνολο των εκδηλώσεων και απέστειλε στα σχολεία το παρακάτω μήνυμα:
«Με τη διοργάνωση των Εκδηλώσεων Πολιτιστικής Δημιουργίας και Έκφρασης, δίνουμε κίνητρο, αφενός μεν στα σχολεία μας να ασχοληθούν ακόμα περισσότερο με τον πολιτισμό και τις τέχνες, αφετέρου δε στους δημότες μας να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές δημιουργίες επιπέδου, να δουν από κοντά το έργο που γίνεται στα σχολεία μας και να κατανοήσουν καλύτερα την υψηλή αξία που έχει η παιδεία για την κοινωνία μας.
Συγχαίρω τα σχολεία μας, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς για το έργο και την ποιότητα που μας προσέφεραν.
Έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά και μας έκαναν όλους υπερήφανους.
Σήμερα είμαστε όλοι πιο αισιόδοξοι εξαιτίας τους.
Τους ευχαριστούμε όλους και υποκλινόμαστε στη μεγαλοσύνη τους, να μπορούν να κάνουν σήμερα αυτή την κατάθεση ψυχής.
Αυτή την εσωτερική τους δύναμη και αυτό το χαρακτηριστικό του Ελεύθερου Δημόσιου Σχολείου δεν πρέπει να επιτρέψουν σε κανέναν να το αμφισβητήσει στο άμεσο ή απώτερο μέλλον».

Από το Γραφείο Τύπου &

Δημοσίων Σχέσεων

Από τους παραδοσιακούς χορούς στο Μαίρη Αρώνη.
Από τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου στη Δημοτική Πλαζ Αλίμου
Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Δόγκα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.