“Ελλήνων Χορογραφήματα” από τον “ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ” (14 -15 Ιουνίου στον Άλιμο)

Συγγραφέας
14 Ιουνίου, 2013
1 λεπτό διάβασμα

Ο Ελληνικός χορός, σαν μορφή λαϊκής δημιουργίας, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη μουσική και το τραγούδι, είναι αποτέλεσμα
του τρόπου λειτουργίας της ζωής του Έλληνα, ποικίλει από τόπο σε τόπο και αποτελεί δημιούργημα του λαού. Η παρόρμηση σε συνδυασμό με την αυτοσχέδια σύλληψη, οι διαχρονικές καταβολές και η ιστορική στιγμή αποτέλεσαν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία χορευτικών σχημάτων και καθόρισαν τη χορευτική φυσιογνωμία του Ελληνικού λαού. Τα χορευτικά αυτά σχήματα, περίτεχνα και ολοκληρωμένα μελωδικά, περνώντας από λαϊκή επεξεργασία έγιναν αποδεκτά και υιοθετήθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες.
Τις χορευτικές αυτές συνθέσεις, δημιουργήματα του λαού, θα παρουσιάσει ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ με την παράσταση:
« Ελλήνων Χ ο ρ ο γ ρ α φ ή μ α τ α………»
Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 στο Ανοικτό Θέατρο ¨Μαίρη Αρώνη , Πλ. Καραϊσκάκη ¨ Άλιμος Αττικής.

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας