Eλληνικό – Αργυρούπολη: Ξεκίνησε η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση
O Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης οργανώνει για άλλη μια χρονιά αυτό το υψηλού επιπέδου πρόγραμμα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών του δήμου μας, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Η δημοτική μας αρχή παρά τις περικοπές πάνω από 60% που επέβαλαν τη τελευταία τριετία οι μνημονιακές κυβερνήσεις στους τακτικούς πόρους των δήμων και τις ελλείψεις σε προσωπικό, κατόρθωσε να μην περιορίσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Αντίθετα τις ενίσχυσε αποφασιστικά και δημιούργησε και νέες (όπως π.χ. οι δομές και οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης), ώστε να στηρίξει αποτελεσματικότερα τους δοκιμαζόμενους από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα πολίτες.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από Δευτέρα 17 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013.

Το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν και φιλοδοξεί να δώσει μέσα από ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι:

• Αθλητισμός:(κολύμβηση,στίβος, ποδόσφαιρο, βόλλεϋ, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, τέννις, πολεμικές τέχνες, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική)
• Ομαδικά παιχνίδια άθλησης και ψυχαγωγίας- Επιτραπέζια παιχνίδια
• Παραδοσιακοί και Μοντέρνοι Χοροί
• Μουσικοκινητική & Ψυχοκινητική Αγωγή
• Μουσική (Χορωδία)
• Περιβαλλοντική Αγωγή – Προγράμματα Αγωγή Υγείας και υγιεινής διατροφής
• Καλλιτεχνικά εργαστήρια (ζωγραφική, χειροτεχνίες, πηλοπλαστική, κολλάζ, κατασκευές με υλικά ανακύκλωσης)
• Εκμάθηση Σκακιού
• Ελεύθερο παιχνίδι στην παιδική χαρά
• Επιστήμη-Τεχνολογία-Πειράματα

Χώρος προσέλευσης των παιδιών από 17/6/2013 έως 26/7/2013:

1) για τα παιδιά της Δημοτικής Κοινόητας Ελληνικού θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην πρώην αμερικάνικη βάση στο Ελληνικό

2) για τα παιδιά της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης θα είναι:

Α) Προνήπια, νήπια και παιδιά που φοίτησαν στην Α’ τάξη του Δημοτικού θα προσέρχονται στο 2Ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, Ομήρου και Μιλήτου

Β) Παιδιά που φοίτησαν από την Β΄μέχρι και την ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού θα προσέρχονται στο Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ «Α.Π.Χ. Αργοναύτες» της οδού Τριπόλεως δίπλα στο κολυμβητήριο.

Ο γονιός θα πρέπει να γνωρίζει, ότι:

1.Το πρόγραμμα θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από 07.00 μέχρι 16.00. Η πρωινή προσέλευση των παιδιών θα είναι ελεύθερη από 07:00 μέχρι 08:50. Η αποχώρηση θα γίνεται σε δύο ζώνες: Η πρώτη θα είναι μεταξύ 13:00-13:30 και η δεύτερη θα είναι μεταξύ 15:30-16:00.Ενδιάμεσα δεν θα υπάρχουν αποχωρήσεις παιδιών. Η ώρα αποχώρησης του παιδιού πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά στην αίτηση και θα ισχύει η ίδια για όλη την διάρκεια του προγράμματος.

2. Οι χώροι θα είναι φυλασσόμενοι και ελεγχόμενοι. Στους χώρους δε θα λειτουργήσουν κυλικεία.

3.Το παιδί θα πρέπει να φορά άνετα αθλητικά ρούχα και παπούτσια, να έχει μαζί του τσάντα με το όνομά του γραμμένο απ΄έξω, καπέλο, δεύτερη φορεσιά, μπουκάλι με νερό, κολατσιό και για το παιδί που θα παραμείνει μετά τις 13:30 γεύμα συσκευασμένο σε δοχείο ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων με το όνομα του επάνω.

4.Το παιδί δεν επιτρέπεται να έχει μαζί του χρήματα, φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια, κινητό ή άλλα αντικείμενα αξίας.

6.Για λόγους ασφαλείας θα τηρείται βιβλίο προσέλευσης – αποχώρησης που θα υπογράφεται από όλους τους γονείς κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Διαβάστε Επίσης

χόλια στο “Eλληνικό – Αργυρούπολη: Ξεκίνησε η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση

  • 20/06/2013 at 12:31 μμ
    Permalink

    ειναι μια πολυ καλη ιδεα για την παιδικη απασχοληση Ειναι ευκολο να επικοινωνησω μαζι σας στελνωντας και λαμβανοντας email η σε καποιο τηλεφωνο;ευχαριστω πολυ

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.