2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Σκάκι στα Νότια Προάστια (EIKONEΣ)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ/Σκάκι στα Νότια Προάστια . Το Φεστιβάλ οργανώθηκε με την πρωτοβουλία και εποπτεία των δασκάλων σκακιού Θοδωρή και Κωστή Μακρή, καθώς και τη συνεργασία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων από 12 Δημοτικά Σχολεία Νοτίων Προαστίων:

*2ο & 7, 3ο, 4ο Αλίμου *4ο, 6ο, 8ο Αργυρούπολης *1ο, 3ο, 4ο Ελληνικού *12ο Γλυφάδας *3ο Βούλας

Το Σάββατο 18/5/2013 το Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού. Συμμετείχαν 175 παιδιά, στο τουρνουά σκακιού (ελβετικό 5 γύρων). Παράλληλα, τα αδέλφια τους ζωγράφισαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με την επίβλεψη γονέων/εθελοντών, ενώ οι γονείς τους παρακολούθησαν τη σχετική με το σκάκι ταινία “Αναζητώντας τον Μπόμπι Φίσερ” στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου. Παιδιά, αλλά και γονείς, γεύτηκαν και τις δύο ημέρες τα κεράσματα, ευγενικές προσφορές των χορηγών μας.

Την Κυριακή 19/5/2013 το Φεστιβάλ μεταφέρθηκε στο Αμφιθέατρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ του Δήμου Αργυρούπολης. Προκρίθηκαν 57 παιδιά, με βάση τη βαθμολογία που είχαν συγκεντρώσει στους αγώνες του Σαββάτου. Οι διακριθέντες προήλθαν μετά από ελβετικό 2 γύρων. Ακολούθησε η θεατρική παράσταση “Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”, διασκευασμένη και προσαρμοσμένη στο σκάκι, από τη θεατρική ομάδα ‘Καθρέπτες’. Η εκδήλωση έκλεισε με τις απονομές μεταλλίων στους μαθητές που διακρίθηκαν και αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν. Απονεμήθηκε και κύπελλο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, για τη 1η θέση που κατέκτησε.

Τις απονομές έκαναν, τιμώντας μας με την παρουσία τους, ο κ. Παναγιώτης Σκλαβούνος -Πρόεδρος του σκακιστικού συλλόγου ‘Ζήνων’ Γλυφάδας, ο κ.Ανδρέας Τζερμιαδιανός -από τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές και προπονητές, ο κ. Στέλιος Χαλκιάς -γκραν μετρ (=ο ανώτατος και ισόβιος τίτλος που απονέμει η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, η FIDE) & μέλος της Εθνικής Ελλάδας.

Οι δάσκαλοι του σκακιού και οι συνδιοργανωτές Σύλλογοι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, από καρδιάς, όλους όσοι βοήθησαν και συντέλεσαν να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα αυτό:

-Πρώτα από όλους, τα ίδια τα παιδιά με την αθρόα συμμετοχή τους και την άψογη συμπεριφορά τους
-Τους γονείς εθελοντές, που βοήθησαν στον αγωνιστικό τομέα ως διαιτητές/κριτές
-Την Τάνια Καραλη, διαιτητή σκακιού, που ήταν η ψυχή της στήριξης της διοργάνωσης
-Τον γονέα/εθελοντή φωτογράφο μας, Βασίλη Νεραντζάκη, που απαθανάτισε τις όμορφες στιγμές.
-Τα 3 εξέχοντα μέλη της σκακιστικής κοινότητας που έκαναν τις απονομές
-Τον Διευθυντή & το Σύλλογο Γονέων του 4ου Δημοτικού Ελληνικού για την άψογη φιλοξενία τους.

Ευχή μας είναι να διοργανώνουμε πάντα τέτοια δρώμενα, και με άλλα αθλήματα, με άλλες δραστηριότητες καλλιτεχνικές, να ερχόμαστε κοντά, να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο όμορφη, λίγο πιο χαρούμενη….
Για εμάς, για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας….

Οι δάσκαλοι του σκακιού, Θοδωρής & Κωστής Μακρής
Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων από 12 Δημοτικά Σχολεία: *2ο & 7, 3ο, 4ο Αλίμου *4ο, 6ο, 8ο Αργυρούπολης *1ο, 3ο, 4ο Ελληνικού
*12ο Γλυφάδας *3ο Βούλας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.