Aνακοίνωση του Συλλόγου Αμπελακίων Αλίμου για την Κυριακή των Παραγωγών




Υποτονική και χωρίς τη συμμετοχή των τοπικών φορέων του Αλίμου ήταν η δεύτερη Κυριακή των παραγωγών η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Αλίμου.
Δυστυχώς από τώρα και στο εξής οι τοπικοί φορείς της πόλης μας (Σύλλογοι κλπ) δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στη διανομή προιόντων που διοργανώνεται από το Δήμο.
Η αδικαιολόγητη αυτή απόφαση πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Απριλίου 2013 έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου. Δυστυχώς την πρόταση στήριξαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Τσαμπαρλής και κ. Δουρίδας.
Την έντονη αντίδρασή τους στην προσπάθεια αποκλεισμού των τοπικών φορέων εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Κονδύλης και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αμπελακίων κ. Κώστας Τουρκομανώλης.
Οπως τόνισε ο κ. Κονδύλης οι πρωτοβουλίες αυτές ξεκίνησαν από την ίδια την κοινωνία ως κίνημα πολιτών και είναι τουλάχιστον άκομψος ο αποκλεισμός των φορέων οι οποίοι μέχρι τώρα στήριξαν αυτές τις δράσεις στην πόλη μας.
Εντονα διαμαρτυρήθηκε και ο κ. Τουρκομανώλης ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του Συλλόγου για τον αποκλεισμό των φορέων και στηλίτευσε έντονα το οργανωτικό μέρος της πρώτης Κυριακής των παραγωγών που διοργανώθηκε από το Δήμο. Ο Γ.Γραμματέας του Συλλόγου τόνισε ότι ενώ οι διοργανωτές ήξεραν ότι ο Σύλλογος Αμπελακίων συμμετέχει στη δράση δεν είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν θέσεις για τους πάγκους των παραγωγών που είχαν κληθεί από το Σύλλογο, οι οποίοι ήταν από πολύ νωρίς στο σημείο της δράσης. Πολύ αργότερα ήλθαν οι υπόλοιποι παραγωγοί και οι διοργανωτές Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Ορφανού, Κορακίδης και Μανωλαράκη οι οποίοι προσπάθησαν βίαια να διώξουν τους παραγωγούς του Συλλόγου από τα σημεία που είχαν ήδη στήσει τους πάγκους τους. Οι εν λόγω Δημοτικοί Σύμβουλοι κάλεσαν και την αστυνομία η οποία τελικά αποχώρησε αφού δεν διαπιστώθηκε καμμία απολύτως παράβαση από τη δράση του Συλλόγου.
Ο κ. Τουρκομανώλης εξέφρασε την αντίθεση του Συλλόγου και για τον τόπο διεξαγωγής της Κυριακής των παραγωγών. Οπως τόνισε δεν μπορεί σε ένα σημείο το οποίο κάθε Σάββατο επιβαρύνεται από τη λειτουργία μίας λαικής αγοράς να επιχειρείται τώρα να στηθεί και μία δεύτερη υπαίθρια αγορά σε σταθερή βάση. Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι ο τόπος της διοργάνωσης δεν πρέπει να μόνιμος αλλά να γίνεται κάθε φορά και σε διαφορετικό σημείο του Δήμου. Επίσης τόνισε ότι η όλη διοργάνωση πρέπει να σέβεται και τους περίοικους. Η πρώτη Κυριακή των παραγωγών ήταν δυστυχώς μία απομίμηση της διοργάνωσης του Δήμου Βύρωνα ακόμα και στο μουσικό μέρος της και η μουσική επένδυση εκτός από την όχληση που προκάλεσε, απαξίωσε και την όλη δράση δίνοντάς της περισσότερο τη μορφή παζαριού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.