Βαρύ πλήγμα για την Εστία Νέας Σμύρνης ο θάνατος της Αικατερίνης Καλογείτονα




ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΙΚ. ΚΑΛΟΓΕΙΤΟΝΑ !

(e-epikaira.gr)
 Πάγωσε την κοινωνία της πόλης μας η ξαφνική είδηση του θανάτου της αγαπητής και προσφιλούς σε όλους όσους την γνώριζαν έστω και λίγο, Αικατερίνης Καλογείτονα που την Τρίτη 23 Απριλίου έφυγε από τούτη τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών.

Η Κατερίνα, έτσι όπως συνηθίζονταν όλοι να την αποκαλούν με το μικρό της όνομα, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά από την νεαρή της ηλικία, ιδιαίτερα όμως τα τελευταία είκοσι χρόνια με την διοικητική λειτουργία της «Εστίας». Σε όποιο τομέα κι αν προσέφερε την ανιδιοτελή υπηρεσία της, πετύχαινε τους στόχους της. Ατέλειωτες οι ώρες που θυσίαζε προκειμένου το μεγάλο αυτό, ίσως και το μοναδικό σε κάλος πνευματικό- πολιτιστικό Ίδρυμα όχι μόνο της πόλης μας αλλά κι ολόκληρου του ελλαδικού χώρου, να μπορέσει να παραμείνει ζωντανό κύτταρο προκειμένου να συνεχίσει να είναι το κέντρο αναφοράς και μνήμης της Μικρασιατικής κουλτούρας και πνευματικής κληρονομιάς και ιστορικής μνήμης.

Τα τελευταία χρόνια πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις, κοντά στο πλευρό του συζύγου της και προέδρου της Εστίας Γιάννη Καλογείτονα, κατά του μεγάλου και πρωτοφανή οικονομικού πόλεμου που γίνεται σε βάρος του Ιδρύματος από μέρους της Δημοτικής Αρχής. Σίγουρα το άγχος, οι αγωνίες και οι πιέσεις που το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπισε μαζί με τους υπολοίπους συνεργάτες της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας και λόγω της μεγάλης της ευαισθησίας και αγάπης στο να μείνει όρθιο το Ίδρυμα, της επιβάρυναν την ήδη προσβεβλημένη υγεία της.

Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν γι’ αυτήν. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από την αναφορά στο πρόσωπο της εκλιπούσης τόσο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας  κ.κ. Σιμεών, όσο κι από  τους υπολοίπους τέσσερεις ομιλητές κατά την εξόδιο ακολουθία.

Μεγάλο και δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ως ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των τμημάτων δράσης των οποίων είχε την ευθύνη.

Με το άκουσμα του θανάτου της, το Δ.Σ. της Εστίας, σε έκτακτη συνεδρίαση του εξέδωσε σχετικό ψήφισμα το οποίο παρατίθεται στη σελίδα 10 της παρούσας έκδοσης.

 

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην εφημερίδα «τα Επίκαιρα» κι εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του προέδρου της Εστίας κ. Γιάννη Καλογείτονα για τον πρόωρο χαμό της λατρευτής κι αγαπημένης συζύγου και μητέρας των.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.