Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, είναι τα νόμιμα σκάνδαλα!




 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ:

 Το Δημοτικό συμβούλιο Ν. Σμύρνης πήρε, κατά πλειοψηφία, απόφαση για τη λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, που η δημοτική αρχή αρέσκεται να ονομάζει «δημόσιο» ποδήλατο.

Μετά τους δημοτικούς κινηματογράφους (παρά το φέσι των 500.000€ που έβαλε ο πρώτος ιδιώτης το έδωσαν τώρα σε άλλον), το parking της κεντρικής πλατείας (παραχωρήθηκε στον Μπόμπολα και τελευταία μείωσαν και τα δημοτικά του τέλη), τώρα δίνουν (με το πρόσχημα ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει δυνατότητες) κι αυτό το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα «δημόσιων» ποδηλάτων (ύψους 147.000€ για την πόλη μας) σε ιδιωτική εταιρία. Μαζί με άλλη μία εταιρία, όλως τυχαίως, έχουν αναλάβει τους δήμους και τους δημόσιους οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, φυσικά με αντίτιμο που πρέπει να πληρώνει ο δημότης. Πρόκειται για τη νόμιμη διαδρομή, με την οποία καταλήγει στις εταιρίες το «ζεστό» χρήμα, που προέρχεται από τις αιματηρές φοροεπιδρομές του αστικού κράτος κατά της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων μέσω του Πράσινου Ταμείου. Να θυμίσουμε ότι κουμάντο, στους πόρους του Ταμείου αυτού, κάνει ουσιαστικά η Στρατηγική Επιτροπή Περιβαλλοντικής Πολιτικής, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, όπως ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, καθώς και, οι γνωστές για το ρόλο που παίζουν, «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

 Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση απόφασης, που αποδεικνύει τρία πράγματα:

1) Οι Δήμοι έχουν μετατραπεί πλήρως σε τμήματα του κρατικού μηχανισμού. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αυτό, που εδώ και πολλά χρόνια λέει το ΚΚΕ, ότι με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» έχει εξαλειφθεί όποιο ίχνος, της όποιας αυτοδιοίκησης μπορεί να υπήρχε -όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που εξακολουθούν να μιλάνε για Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε κοροϊδεύουν, είτε θέλουν να δημιουργήσουν αυταπάτες στις δοκιμαζόμενες λαϊκές οικογένειες, ότι μπορεί να δημιουργηθούν, μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, «νησίδες» ανεξάρτητης, φιλολαϊκής οργάνωσης κι ανάπτυξης.

2) Η Δημοτική Αρχή που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, στελέχη της «αριστεράς», της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και άλλων πολιτικών «αποχρώσεων», παρά τις όποιες λεκτικές «κορώνες» υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, παίρνει όλες εκείνες τις αποφάσεις που οδηγούν με γοργούς ρυθμούς στην ιδιωτικοποίησή τους.

3) Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, είναι τα νόμιμα σκάνδαλα!

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες στον Δήμο μας:

* Να αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές, που ασκούνται και μέσα από τους Δήμους, οι οποίες τους οδηγούν σε μεγαλύτερη εξαθλίωση.

* Να γυρίσουν την πλάτη τους στα κόμματα της συγκυβέρνησης που εφαρμόζουν όλες τις απαιτήσεις των πολυεθνικών και της ΕΕ, στον ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί μαζί τους μόνο στο μείγμα διαχείρισης του καπιταλισμού, στη Χρυσή Αυγή που είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος των αφεντικών, σε όλα τα κόμματα που δεν αμφισβητούν τη δικτατορία των μονοπωλίων.

* Να οργανωθούν άμεσα στα συνδικάτα με τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, να συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης για να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, να δημιουργήσουμε όρους αντεπίθεσης! Έχουμε τη δύναμη γιατί είμαστε οι πολλοί που έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.