Προς νέες καθυστερήσεις στο Ελληνικό;




Προς παράταση οδεύει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού καθώς, πέραν της πολυπλοκότητας και του μεγέθους της εν λόγω ανάπτυξης, η ένταση κεφαλαίου που απαιτείται και οι συζητήσεις και οι διεργασίες για την συμμετοχή του εμιράτου του Κατάρ προκαλούν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με συνομιλητές του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέλιου Σταυρίδη, ο ίδιος πιστεύει ότι «το Ελληνικό είναι ένα σύνθετο πράγμα ,οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να παρουσιάσουν μελέτες, θα φέρουν τους καλύτερους αρχιτέκτονες και εκτιμάται πως θα ξοδέψουν μεταξύ 5 και 10 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμετέχουν. Άρα πρέπει να τους δώσω την άνεση να μην γίνουν κάποια πράγματα τσάτρα-πάτρα».

Πάντως ο νέος επικεφαλής του Ταμείου στο συνέδριο του Economist χθες αναφερόμενος στο διαγωνισμό για το Ελληνικό επισήμανε: «Ορισμένα πράγματα όπως το Ελληνικό είναι τελειωμένα. Προχωράμε προς μια κατεύθυνση. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Τελείωσε».

Οι Καταριανοί φέρονται να βρίσκονται και σε επαφή με την πλευρά της Lamda Development για από κοινού συμμετοχή στον διαγωνισμό. Οι τρεις εταιρείες που πέρασαν στην τελική φάση είναι η Lamda Development, η ισραηλινών συμφερόντων Elbit και η βρετανική London & Regional Properties.

Η. Μπέλλος

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.