Ο Πανάς στο Πανόραμα της Βούλας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μήνυμα συνεργασίας και συλλογικής δράσης, με στόχο τη διασφάλιση μιας καλύτερης καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά, έστειλε ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης κ. Σπύρος Πανάς, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πανοράματος Βούλας.

Ο κ. Πανάς ευχαρίστησε το Δ.Σ., τα μέλη του Συλλόγου και τους πολίτες του Πανοράματος, για την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη που παρέχουν στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργεί η πρωτοφανής οικονομική υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού η χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία έχει περικοπεί σχεδόν κατά 70% τα τελευταία χρόνια.
Επεσήμανε ότι από το ξεκίνημα της θητείας της, η Δημοτική Αρχή έχει κληθεί να αναλάβει δεκάδες νέες αρμοδιότητες με δραστικά ψαλιδισμένους πόρους, με την επιβάρυνση ενός σημαντικού χρέους που κληρονόμησε από το παρελθόν, με λιγότερους εργαζομένους σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα και το πράσινο, αλλά και χωρίς ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης από την Πολιτεία, για την υλοποίηση νέων έργων.
Τόνισε, ωστόσο, ότι σε αυτές τις αντιξοότητες, ο Δήμος απαντά με έργο και συνένωση δυνάμεων όλων των φορέων και των πολιτών της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης παρουσίασε τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με μια σειρά από μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Πανοράματος. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον τομέα της καθαριότητας και στις προσπάθειες που γίνονται για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, παρά την έλλειψη προσωπικού. Ενημέρωσε, επίσης, τα μέλη του Συλλόγου ότι εκπονείται μελέτη ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά και την αναστολή της λειτουργίας ή τη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης τους.
Στη συνέχεια, παρουσίασε τις δράσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή, με παρεμβάσεις όπως το έργο οδοποιίας που υλοποιείται στην οδό Καρπενησίου, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι ενέργειες του Δήμου για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και την ασφάλεια των παιδιών του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
Ο κ. Πανάς αναφέρθηκε και σε έργα που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή στον τομέα του πρασίνου και της ποιότητας ζωής, όπως η ανάπλαση της Πλατείας Άλσους που έχει ξεκινήσει με την ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, αλλά και η δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα της Βούλας. Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου της μελέτης για τη μετατροπή της οδού Ζακύνθου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στην περιοχή.
Ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε τα έργα και τις μελέτες που υλοποιούνται με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής των Δικηγορικών, η οποία έχει άμεση σχέση με τη περιοχή του Πανοράματος. Όπως τόνισε, έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα μελέτη διευθέτησης ομβρίων για τη περιοχή του Πανοράματος, η οποία θα δώσει λύση στο πρόβλημα της οδού Υμηττού.
Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις του Δήμου, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των Δημοτών, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και της αποτελεσματικότερης συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία.
Τέλος, ο κ. Πανάς ενημέρωσε και για τις δράσεις πολιτικής προστασίας και πυρασφάλειας, τονίζοντας ότι ο Δήμος έχει πλέον έναν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό που καλύπτει και τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού, δημιουργούνται δημοτικές ομάδες πυρασφάλειας και στις Δ.Ε. Βούλας και Βάρης. Όπως επεσήμανε ο κ. Δήμαρχος, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εκπόνηση μιας συνολικής μελέτης για το Πανόραμα. Ειδικά για την οδό Ηροδότου, επανέλαβε τη δέσμευση να ενταχθεί στο τεχνικό Πρόγραμμα έργο με στόχο τη δημιουργία γραμμής προφύλαξης από τη Γλυφάδα, μέχρι την ολοκλήρωση της ενιαίας μελέτης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.