Mπουκοτάζ τώρα στις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας!
13cuxpwe1366218665

Ξεκινά εκστρατεία μποϋκοτάζ στο twitter, παράλληλα με πληροφόρηση σε παγκόσμιο επίπεδο για τις “ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας.
Η πληθώρα περιστατικών που έχουν καταγραφεί ενάντια των μεταναστών – εργατών που εργάζονται χωρίς ασφάλιση σε συνθήκες δουλείας, πολλές φορές χωρίς να πληρωθούν έστω και τα ελάχιστα χρήματα για την εργασία τους, πρέπει να πάρει τέλος. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως πολλές φορές για να μην πληρώσουν τους αλλοδαπούς (και χωρίς χαρτιά – δηλαδή παράνομους για το κράτος) εργάτες, καλούσαν την τοπική συμμορία της Χ.Α., που με ξυλοδαρμούς και τραμπουκισμούς τους έδιωχνε από την περιοχή.

Ήδη η είδηση έχει διαδοθεί στο εξωτερικό, που άλλωστε είναι θορυβημένοι με την Χ.Α. και τους μπράβους της. Καταγράφεται ακόμα μια επιτυχία του ελληνικού κράτους και παρακράτους, που άλλωστε θα έχει και άμεσες επιπτώσεις και στις εξαγωγές και στον τουρισμό. Άλλωστε ποιος τουρίστας θα ήθελα να βρεθεί απέναντι στις συμμορίες της Χ.Α.; Και ποιος θα ήθελε να βρεθεί πυροβολημένος έστω και καταλάθος; Και δεν μιλάμε πως αυτή η δημοσιότητα θα καταστρέψει και τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, γιατί θα γνωρίσουν πρωτοφανές μποϋκοτάζ, λόγω των συνθηκών εργασίας.“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Ας τους χαίρονται όλοι όσοι τους υποστηρίζουν και τους ανέχονται.

Αλλά ας δουν καλά αυτή την φωτογραφία :

7

 

537224_509039542465360_1167867369_n

 

BIErCQzCUAE7N7z

Τα hastags για την Μανωλάδα είναι :

#manolada

#bloodystrawberries

ΠΗΓΗ: mpalothia.com

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την είδηση της δολοφονικής επίθεσης του Έλληνα επιστάτη προς τους δεκάδες αλλοδαπούς εργάτες στη Μανωλάδα και το διαδίκτυο κατακλύστηκε από αφίσες που κάνουν λόγο για αποκλεισμό της «ματωμένης φράουλας» από τους καταναλωτές.

Μποϊκοτάζ μέσω διαδικτύου στις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας

Με αφίσες οι οποίες είναι γεμάτες κόκκινο χρόνο, παραπέμποντας έτσι στο αίμα που χύθηκε από τους απλήρωτους εργάτες των καλλιεργιών φράουλας στην περιοχή στο όνομα του κόστους, οι δημιουργοί καλούν τους πολίτες να μποϋκοτάρουν ένα από τα πιο διαδεδομένα αγροτικά προϊόντα της Ηλείας, την φράουλα της Μανωλάδας.

Πολλές μάλιστα από τις αφίσες είναι γραμμένες στα αγγλικά με στόχο να γίνουν κατανοητές όχι μόνο από Έλληνες αλλά και ξένους καταναλωτές.

Κάποιες στο κείμενο που τις συνοδεύει κάνουν λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία, όπως λένε, συγκαλύπτει τους δολοφόνους ενώ βάλλουν ευθέως και κατά της Χρυσής Αυγής για τη «στήριξή» της στους ιδιοκτήτες των καλλιεργιών, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια είχαν καταστήσει τις καλλιέργιές τους «άβατο», τόσο απέναντι στην αστυνομία όσο και απέναντι στα μέσα ενημέρωσης.

Μποϊκοτάζ μέσω διαδικτύου στις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες είναι εκείνη που απεικονίζει την ελληνική σημαία να παραλλάσσεται και στη θέση του σταυρού να βρίσκεται μια φράουλα, ενώ στη θέση των λευκών γραμμών καραμπίνες.

Μποϊκοτάζ μέσω διαδικτύου στις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας
Πηγή ethnos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.