Mεγάλη ανταπόκριση στην “Κυριακή των Παραγωγών” στον Άλιμο




(alimos.gov.gr)
Δεκάδες τόνοι Ελληνικών, πιστοποιημένων, ποιοτικών αγροτικών και άλλων προϊόντων διατέθηκαν σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου στον Άλιμο στην 1η «ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ».  Με πρωτοβουλία του Δημάρχου της πόλης Θάνου Ορφανού, παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα διέθεσαν απευθείας στους πολίτες, χωρίς προπαραγγελίες, βασικά αγροτικά είδη καθημερινής κατανάλωσης όπως: Ελαιόλαδο, όσπρια, ρύζι, πατάτες, τυριά, αλλαντικά, μέλι, κρασί, παραδοσιακά ζυμαρικά, αφεψήματα, παραδοσιακά γλυκά, μαρμελάδες, κρασιά και άλλα.

Οι πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία κατακλύζοντας τον χώρο (στην οδό Υψηλάντου) από νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα ορισμένα είδη να τελειώσουν από τις πρώτες ώρες.
Σε έναν οργανωμένο χώρο, με προϊόντα από κάθε γωνιά της πατρίδας μας και υπό τα ακούσματα παραδοσιακής μουσικής, η μέρα αποτέλεσε μια μικρή «γιορτή». Οι πολίτες προμηθεύονταν απευθείας από τους παραγωγούς που διέθεταν όλοι τους ταμειακές μηχανές και έκοβαν αποδείξεις, Ελληνικά προϊόντα, απολύτως πιστοποιημένα, με τις απαραίτητες σημάνσεις στις συσκευασίες.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία όντας από νωρίς εκεί, να ξαναβρεθεί με τους Αλιμιώτες, ενώ κάθισε πολλές ώρες και μίλησε με τους περισσότερους εξ αυτών. Παρόντες και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης Νίκος Τσαμπαρλής και Χρήστος Δουρίδας, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη δράση.
Η ανταπόκριση των κατοίκων δείχνει ότι οι πολίτες περιμένουν από την πολιτεία οργανωμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.   Σε αυτή τη κατεύθυνση προσανατολίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζει, ώστε να υπάρχει αμεσότερη σύνδεση των παραγωγών με τους πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπενθυμίζουμε πως οι παραγωγοί διαθέτουν μέρος των προϊόντων τους για τις ανάγκες των «Γευμάτων Αγάπης» της Εκκλησίας μας και τις ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 12 Μαΐου, με περισσότερους παραγωγούς και προϊόντα απ όλη την Ελλάδα.


Ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός με πρωτοβουλία του οποίου οργανώθηκε
η 1η Κυριακή των Παραγωγών στην πόλη μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.