CLUBBING – Οι εξελίξεις της Παραλιακής




Μέσα από ρεκτιφιέ, αλλαγές πλεύσης και νέα σχήματα, η βασίλισσα της καλοκαιρινής αθηναϊκής νύχτας αναζητεί το νέο της στίγμα σε μια αμήχανη περίοδο για την οργανωμένη διασκέδαση.

Στην πραγματικότητα η παραλιακή δεν κατέβασε ρολά το χειμώνα που μας πέρασε. Οι μεγάλες πίστες, από το Νέο Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα, είχαν κάτι να πουν στους αμετανόητους μπουζουκόβιους, ενώ η δυνατή, ακόμη φρέσκια πιάτσα των bars της Γλυφάδας τόνωσε ακόμη περισσότερο το nightlife των νότιων προαστίων. Αυτό είναι και το μεγάλο φετινό στοίχημα της παραλιακής: πώς δηλαδή θα καταφέρει να τραβήξει τον κόσμο από τα συνοικιακά στέκια (στα οποία δεν το ’χεις σε τίποτα να πεταχτείς) σε μορφές οργανωμένης διασκέδασης όπως η έξοδος σε ένα club-restaurant ή μια μεγάλη πίστα, που απαιτούν συντονισμό μεγάλης παρέας, μετακίνηση, κράτηση αλλά και budget.
Από αυτήν την άποψη η πτώση της τιμής του ποτού στα περισσότερα clubs από το καθιερωμένο, πεισματάρικο δεκάευρο στο πιο φιλικό οκτάευρο είναι κάτι που μετράει θετικά. Αλλά και οι μετακινήσεις των επιτυχημένων χειμερινών clubs της πόλης στους χώρους διασκέδασης της παραλιακής λειτουργεί προς την ίδια κατεύθυνση: να προσελκύσει τους mainstream clubbers στη θάλασσα.
Ποιος από τους θαμώνες του χειμερινού «W», για παράδειγμα, δεν θα θελήσει να περάσει μια Πέμπτη από το Show Me Love party και να ζήσει τη μετακίνηση του δημοφιλούς νεανικού προορισμού στον Αστέρα Γλυφάδας, ειδικά τώρα που ο πάλαι χώρος του «Balux Club» αλλάζει και θα λειτουργεί ως cabrio open air club με εντυπωσιακούς LED φωτισμούς δίπλα στην πισίνα. Το opening θα γίνει στις 12/4, την ίδια ημέρα δηλαδή που το club «Ακρωτήρι» εγκαινιάζει ένα dance κεφάλαιο στην ιστορία του, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το bar «Mikro» της Γλυφάδας και αντλώντας μάλιστα από αυτό το χαρακτηριστικό δια­κοσμητικό στοιχείο του branding του: 12.000 φιαλίδια ποτού θα ντύνουν κάθε τοίχο του δημοφιλούς club-restaurant, το οποίο θα πάλλεται πλέον σε αυστηρά house ρυθμούς. Από την άλλη, η techno και η trance θα εκπροσωπηθούν στα μεμονωμένα dance parties τα οποία θα γίνουν στο «One» του Αγίου ­Κοσμά και στο «Ammos Beach» του Αλίμου (στις13/4 φιλοξενεί τους Neelix και Egorythmia).

Όταν ζεσταθεί λίγο το νερό, θα μπουν στο παιχνίδι του χορού και τα beach bars, όπως το «S Beach» της Βούλας και το «Bolivar» του Αλίμου. Το τελευταίο έχει ήδη ανακοινώσει ένα δυνατό beach party (στις 20/6 με τους Blond:ish, Crazy P, κ.ά.), ενώ θα ­φιλοξενήσει και συναυλίες. Openings όμως έχουμε και την επόμενη εβδομάδα: στις 19/4 το «Dream City» έρχεται στο «Mansion» της Γλυφάδας, δηλαδή στο συγκρότημα με το cafe, την πισίνα και το club που οι παλιότεροι θα θυμούνται ως «Cataralla».
Ετοιμάζει και πάλι υπερπαραγωγή με εντυπωσιακές LED οθόνες, ένα light show αιχμής το οποίο ίσως κάποιοι έχουν απολαύσει στο «Amnesia» της Ίμπιζα και προβολές mapping, οι οποίες θα δίνουν μιαν αίσθηση κίνησης στην εξωτερική όψη του κτιρίου. Την ίδια εβδομάδα επιστρέφει και το fun restaurant «Akanθus», με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει live της Θωμαής Απέργη (Τετάρτες), Thriller Nights (Πέμπτες) και γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (Κυριακές), ενώ ανοίγει και το «Bodrum» (δυο βήματα δίπλα από το πάντα γεμάτο «Απλά Ελληνικά»), το οποίο φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως προ και after clubbing σημείο συνάντησης.

Στα τέλη Απριλίου, στον Άλιμο, οι χώροι του «Ostria» και του «Bocca» –ενωμένοι πλέον– θα φιλοξενήσουν το «Sea & City» και το «Yaya» αντίστοιχα: το πρώτο θα λειτουργεί ως all day cafe-bar-restaurant και το δεύτερο θα φιλοξενεί σε ένα καλοκαιρινό open air σκηνικό την πλειονότητα των επιτυχημένων parties του κολωνακιώτικου fun restaurant.
Στον open air χώρο της πισίνας του «Γαλάζιο» στον Άγιο Κοσμά επανέρχεται το latin club «Fuego», ενώ στον εσωτερικό του χώρο το «Σιδεράδικο» ήδη επιμένει καλοκαιρινά και… ­ελληνικά. Παρά τον περίεργο (και κακότυχο) χειμώνα, η ελληνική νύχτα δεν λέει να χάσει την καλοκαιρινή της διάθεση.
Μπορεί το σχήμα-φαινόμενο του «Teatro» να αποχωρεί για Θεσσαλονίκη στις 20/4, όμως έχουμε ήδη βρει καλούς λόγους για να τυλιχτούμε στη θαλασσινή αύρα ακούγοντας την αφρόκρεμα της mainstream ελληνικής μουσικής: ο Κωνσταντίνος Αργυρός μας άφησε… speechless πρόσφατα στο «Posidonio», με ένα αβανταδόρικο πρόγραμμα που του δίνει την ευκαιρία να συνθέσει τις επιμέρους αρετές του και να εγκατασταθεί στην κορυφή, ο Νίκος Βέρτης συνεχίζει ακάθεκτος να γεμίζει το «Fantasia» (tip: το καλύτερο παιχνίδι γίνεται την Κυριακή), αλλά τον προλαβαίνετε μόνο για τις επόμενες έξι εβδομάδες, το ανανεωμένο «Frangelico Upper Class» δονείται από το διασκεδαστικό ποτ πουρί που τραγουδούν οι Γιώργος Γιαννιάς και Αμαρυλλίς. Αύριο Παρασκευή η έναρξη της συνεργασίας Γιάννη Πλούταρχου και Πέγκυς Ζήνα στο «Θέα» προκαλεί ρίγη σε όσους ζητούσαν από καιρό να ακούσουν αυτές τις δύο φωνές μαζί, ενώ από τις 19/4 το «Romeo+» επιφυλάσσει λαϊκή ομοβροντία με Νίκο Μακρόπουλο, Ελεάνα Παπαϊωάννου (δεν πρέπει να χάνεται αυτό το κορίτσι!) και Κωνσταντίνο Γαλανό.
Λίγο αργότερα, στις 11/5, ο Νότης Σφακιανάκης και η Αγγελική Ηλιάδη θα βρεθούν στα «Αστέρια». και στις 14/6 ο Αντώνης Ρέμος, οι Vegas και η Μελίνα Ασλανίδου ετοιμάζουν κάτι πολύ σπέσιαλ στο «Thalassa» – λογικά, για να μην ­ξεχνάμε τις συνήθειές μας, αναμένουμε ότι το καλοκαίρι θα κλείσει στο συγκεκριμένο μαγαζί με ­Μαζωνάκη…

(athinorama.gr)

Νίκος Βουλαλάς [email protected]

Χρήστος Καρράς [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.