Η παραλία της Γλυφάδας να δοθεί στο Δήμο




Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης  3-4-2013, συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης και το θέμα της παραλίας, με αφορμή τα όσα ανέφερε σχετικά η Αθηνά Λυγνού, επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτοί Ορίζοντες”.

Ως γνωστόν, το θέμα του παραλιακού μετώπου στη Γλυφάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της παράκτιας ζώνης, είναι κάτι που απασχολεί για χρόνια το Δήμο.  Σωστά λοιπόν, η κυρία Λυγνού το έφερε και κατέθεσε ψήφισμα προς έγκριση  από το σώμα.

Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Λαϊκή Συσπείρωση”, η οποία εκπροσωπεί το ΚΚΕ, κ. Τάσσος, είπε ότι συμφωνεί η παραλία να ανήκει στο δήμο και όχι στους  όποιους ιδιώτες επενδυτές και οι πολίτες να έχουν ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα σημεία της.

Ο ανεξάρτητος δ.σ. Στάθης Αναλυτής, στη δική του τοποθέτηση είπε πως θα υποστηρίξει την πρόταση ή, το όποιο ψήφισμα, προκειμένου η παραλία να παραχωρηθεί στο δήμο.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, αναφέρθηκε στο μείζον αυτό θέμα λέγοντας πως, όλοι εμμένουν ότι η παραλία ανήκει στο δήμο και αυτό πρέπει να γίνει εκ μέρους της Κυβέρνησης, όχι μόνο με αποφάσεις για εκχωρήσεις κ. ά. παρόμοια ημίμετρα αλλά με πλήρη παραχώρηση “κάτι στο οποίο επιμένουμε”, είπε, και όχι όπως έχει συμβεί με τις μαρίνες” που έχου μπει σε διαδικασίες “αρπαχτής”. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι ομόφωνη και σφοδρή”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά κλείνοντας τη δική του τοποθέτηση.

Αμέσως μετά, και με ορισμένες τροποποιήσεις, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα για την παραλία.

(vimaonline.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.