Γεμιστά μανιτάρια με τυρί κρέμα και μπέικον (ΣΥΝΤΑΓΗ)


Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Έυκολο και νόστιμο ορεκτικό για όσους λατρεύουν τα μανιτάρια»
Ίριδα Μαρία Γκιμπή, Κερατέα Αττικής

ΥΛΙΚΑ
– 18 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
– 400 γρ. μπέικον
– 250 γρ. κρέμα τυριού (τύπου Philadelphia)
– 1 φρέσκο κρεμμύδι
– Πιπέρι, ρίγανη
– ½ κουταλάκι καυτερή σάλτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι.

2. Σε μπολ, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και αναμειγνύουμε τα κομματάκια μπέικον και την κρέμα τυριού τύπου Philadelphia. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε πιπέρι, ρίγανη, λίγη καυτερή σάλτσα και αναμειγνύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Με σφουγγαράκι κουζίνας καθαρίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια, τους αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού. Έπειτα, τα τοποθετούμε σε ταψάκι και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC αφήνοντας τα για 20 περίπου λεπτά. Σερβίρονται σαν ορεκτικό, ζεστά.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες:  3-4

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

(kourdistoportocali.com)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X