Φουντώνει η αντιπαράθεση για την ανακατασκευή της πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης




Ανακοίνωση της ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ για τη διαμόρφωση της πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης (το πάρκο του παπά στη στροφή της Νέας Σμύρνης …)

Η δημοτική αρχή άλλη μια φορά ανάγοντας την αμάθεια σε επιστήμη, φέρνει ένα φαραωνικό άσχημο άχρηστο και πανάκριβο έργο, να το εγκαταστήσει στην είσοδο, της Νέας Σμύρνης. Και δεν έχει ούτε καν την αίσθηση ευθύνης αλλά και την ποιότητα να δει από κοντά ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση και ποια επεξεργασία είναι αναγκαία να γίνει σε αυτήν. Να πούμε λοιπόν στους καγκελάριους της παράταξης Τζουλάκη-Κουτελάκη (αλλά και στους ίδιους) πως θα είχαν πολύ διαφορετική άποψη για την προτεινόμενοι διαμόρφωση της πλατείας Χρυσοστόμου αν κάνανε το εξής απλό. Με το σκίτσο της πρότασης των 2.600.000 ευρώ στο χέρι τους να πάνε να κάτσουν πάνω στη γέφυρα της στροφής (παράλληλα στη Συγγρού) και να γυρίσουν το βλέμμα τους προς την πλατεία. Θα δούνε ένα εξαιρετικό σύνολο από πυκνό ψηλό και σε αρμονία κλιμάκων πράσινο, μαζί με κατασκευές 50 ετών αλλά και το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Χρυσόστομου, να καλωσορίζει τους δημότες τους επισκέπτες και τους διερχόμενους ως κεντρική πύλη στη γειτονιά μας. Αν ρίξουνε μια ματιά στο σκίτσο της πρότασης και κλείσουν τα μάτια τους θα δούνε μια κουτή «ντιζαϊνιά», που περισσότερο θα ταίριαζε στη μέση της ερήμου Γκουανταλαχάρα, με τεράστιους όγκους από μπετόν και χώμα που καμιά θέση δεν έχει με την ιστορία τις μνήμες και την αισθητική της περιοχής μας και των κατοίκων της.
Και επειδή η αμάθεια είναι χαρακτηριστικό όσων επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια λάθη, να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας πως η δημοτική αρχή Κουτελάκη ήταν εκείνη που πήρε το δήμο υποσχόμενη μείωση του συντελεστή δόμησης (κάτι που δεν προσπάθησε καν να υλοποιήσει). Αυτό το πυροτέχνημα ήταν που οδήγησε επί της 15ετούς θητείας της στην καταστροφή της κηπούπολης που ήταν η Νέα Σμύρνη και την έφερε σήμερα στο επίπεδο να είναι η πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά (μαζί με την Καλλιθέα) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί λοιπόν με την ισοπέδωση του συνόλου των μονοκατοικιών της γειτονιάς μας (στο όνομα της αντιπαροχής, για να προλάβουν οι μικροϊδιοκτήτες τη δημοτική αρχή πριν ρίξει το συντελεστή δόμησης), καταστράφηκε εξ’ ολοκλήρου και αυτό που λέμε μνήμη – θυμικό από τον τόπο μας. Έρχεται λοιπόν σήμερα, ξανά ως άλλος Νέρων η δημοτική αρχή, στο όνομα κάποιων 2.600.000 ευρώ να καταστρέψει το τελευταίο πάρκο (που τυγχάνει να είναι και η γλυπτοθήκη του Δήμου) που στέκει τουλάχιστον 45 χρόνια στη θέση του και παρά τις σοβαρές φθορές στις κατασκευές του (δάπεδα περιπάτου, παγκάκια κ.α.) έχει όπως αναφέραμε εξαιρετικής ποιότητας βλάστηση και κυρίως υψηλό πράσινο. Από το να χοροπηδάει λοιπόν γιατί κατάφερε να πάρει τη χρηματοδότηση θα έπρεπε απλά να πάρει τα 2.600.000 ευρώ και με 200.000 άντε 300.000 ευρώ να ανασκευάσει το υπάρχων εσωτερικό της πλατείας (σχεδόν όπως έχει, άντε να βγάλει το γαρμπίλι από το δάπεδο), να συνεχίσουν και οι πολίτες της να καμαρώνουν ότι έχουν μια υπέροχη είσοδο για την πόλη τους αλλά και οι πάμπολλοι γεννημένοι νεοσμυρνιώτες να έχουν ζωντανό το παρκάκι που έκαναν τα πρώτα βήματα τους, τα πρώτα παιχνίδια, τους πρώτους έρωτες…
Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για την παράταξη που έδωσε δωράκι στο μεγαλοκαταστροφέα εργολάβο Μπόμπολα την πλατεία Καρύλλου για να κάνει το άχρηστο γκαράζ του με αντάλλαγμα μετά από δέκα χρόνια μια επίσης φαραωνική μπετονένια ζαρντινιέρα (την πλατειά Καρύλλου), κούρεψε τα φύλα και τα δέντρα του άλσους στο όνομα του «καλλωπισμού» του, έκανε την πιο άσχημη πεζοδρόμηση πέριξ της πλατείας (που κατά κοινός ομολογουμένου είναι μια από τις ωραιότερες πλατείες), ψήφισε με χέρια και πόδια τον Καλλικράτη (το πρώτο των πρώτων μνημόνιο), δεν έχει βγάλει τσιμουδιά για όλα τα Μνημόνια και στο τέλος νομίζει πως θα μας πλασάρει ως άλλους ιθαγενείς τις χάντρες των 2.600.000ευρώ του ΕΣΠΑ ή όποιας άλλης πηγής χρηματοδότησης, όπως κάνει και ο ομοϊδεάτης της δήμαρχος Πάχτας στις Σκουριές Χαλκιδικής κατά αναλογία για τον «πλούτο» από τα μεταλλεία χρυσού, καταστρέφοντας ένα πανέμορφο δάσος και τις ζωές χιλιάδων ιθαγενών.
Εμείς απλά τους λέμε τι πρέπει να κάνουν και καλό είναι να καταλάβουν πως το έργο αυτό στην πλατεία Χρυσοστόμου δε θα γίνει.
Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.