Eκδήλωση για την Πρωτομαγιά την Παρασκευή 19/04 ώρα 18:30




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ: "Η 1η Μάη είναι απεργία! Παλεύει η εργατιά"

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, καταδικάζει την προσπάθεια εκφυλισμού της Πρωτομαγιάς και καλεί τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία. Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, των πρωτοπόρων αντρών και γυναικών που με θυσίες και αίμα χάραξαν τους δρόμους των εργατικών κατακτήσεων. Είναι εφαλτήριο για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που σήμερα σαρώνει κάθε δικαίωμα, φάρος που φωτίζει τους αγώνες που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Δε γεννήθηκε τυχαία, ούτε αυθαίρετα επιλέχθηκε η 1η Μάη κάθε έτους να είναι η μέρα όπου η εργατική τάξη σε όλο τον πλανήτη θα απεργεί και θα διεκδικεί μαχητικά την ικανοποίηση των αιτημάτων της. Αποφασίστηκε στις 20 Ιούλη του 1889, στο ιδρυτικό συνέδριο της Δεύτερης Διεθνούς, να οργανωθεί μεγαλειώδης διαδήλωση σε συγκεκριμένη ημερομηνία, με τέτοιο τρόπο ώστε ταυτόχρονα σ’ όλες τις χώρες την ίδια συμφωνημένη ημέρα, οι εργάτες να απαιτήσουν την οκτάωρη εργάσιμη ημέρα μετά την μεγαλειώδη πρωτομαγιάτικη απεργία του 1886 στο Σικάγο που είχε ως αποτέλεσμα 185.000 εργάτες να κερδίσουν το 8ωρο, όχι αναίμακτα βέβαια.

Πολλές προσπάθειες έγιναν για την αλλοίωση του χαρακτήρα αυτής της ημέρας. Γίνεται προσπάθεια η 1η Μάη να θεωρηθεί γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών και σαν τέτοια διδάσκεται και στα σχολικά κείμενα, ενώ καθιερώθηκε και ως επίσημη αργία από το Κράτος και πολλές φορές ως κινητή εορτή  σε μια προσπάθεια «ειρηνικής συνύπαρξης» εργοδοσίας – εργατικής τάξης. Χρέος μας είναι να μην αφήσουμε τις μνήμες να ξεθωριάσουν ακόμα περισσότερο σήμερα που τα κεκτημένα, με τόσους αγώνες και αίμα, δικαιώματα των εργαζομένων σήμερα καταργούνται συστηματικά αφού αυτό που χρειάζεται το καπιταλιστικό σύστημα είναι φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να τιμήσουν με απεργία την ημέρα της Πρωτομαγιάς και να κατέβουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για να βροντοφωνάξουμε όπως και οι εργάτες του Σικάγο πως εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με λιγότερο ουρανό, γιατί αύριο θα απολογηθούμε στα παιδιά μας αν αδιαμαρτύρητα τα παραδώσουμε ως βορρά στα χέρια των επιχειρηματιών, με πετσοκομμένα όλα τα εργασιακά δικαιώματα, που απλοί εργάτες πριν από εμάς, δεν δίστασαν να δώσουν και τη ζωή τους για να τα αποκτήσουμε.

Σας καλούμε σε εκδήλωση για την Πρωτομαγιά την Παρασκευή 19/04 ώρα 18:30, στα γραφεία του Συλλόγου μας 40 Εκκλησιών 61 στο ισόγειο.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΪ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.