“Δεσποινίς Τζούλια” του Στρίντμπεργκ στο Παλαιό Φάληρο




Ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση “Δεσποινίς Τζούλια” του Αύστουστου Στρίντμπεργκ, την Τρίτη 23 Απριλίου 2013, ώρα 19:00, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου (Τερψιχόρης και Αρτέμιδος).

Πρωταγωνιστούν:
Παύλος Ευαγγελόπουλος, Βάνα Βάσιου, Μυρτώ Μακαλιά.

Του Αυγούστου Στρίντμπεργκ. Μετάφραση: Ακης Χαραλαμπίδης. Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Ρόχας. Παίζουν: Νίτα Παγώνη, Μυρτώ Μακαλιά («Η Πιο Δυνατή»), Παύλος Ευαγγελόπουλος, Βάνα Βάσιου, Μυρτώ Μακαλιά («Δεσποινίς Τζούλια»). Μουσική: Θάνος Γεωργουλάς. Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής
Δράμα

Η «Δεσποινίς Τζούλια» είναι το πιο πολυπαιγμένο έργο της νατουραλιστικής περιόδου του Στρίντμπεργκ. Η Τζούλια βρίσκεται σε θέση ισχύος, απέναντι στον υπηρέτη της, τον Ζαν. Η δεσποτική συμπεριφορά της, όμως, οδηγεί σε μια ακραία σύγκρουση ανάμεσά τους, στην οποία η ίδια θα νικηθεί κατά κράτος και θα πληρώσει με το πιο βαρύ τίμημα. Στην «Πιο Δυνατή» τα πρόσωπα ανήκουν και τα δύο στο γυναικείο φύλο. Υπάρχουν, όμως, μεγάλες ομοιότητες στη δραματουργική σύγκρουση. Η παντρεμένη κυρία συναντάει και αντιμετωπίζει την ερωμένη του άντρα της και κάνει επίδειξη όλης της ισχύος που της παρέχει ο θεσμικός ρόλος της νόμιμης συζύγου. Παρόλο, όμως, που θεωρεί ότι η ίδια είναι η «πιο δυνατή» είναι, στην ουσία, ολοκληρωτικά ηττημένη. Η ταυτόχρονη παρουσίαση αυτών των δύο έργων του Στρίντμπεργκ δίνει στο θεατή την ευκαιρία να δει τις δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος: Η φαινομενική εξωτερική υπεροχή μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει στην απόλυτη εσωτερική ήττα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.