Ατέλειωτο γαϊτανάκι ανακοινώσεων στο δήμο 3Β




Δελτίο τύπου της παράταξης Κωνσταντέλλου σε  απάντηση στο δελτίο τύπου του Πανά για το πούλμαν που μετέφερε υπαλλήλους του δήμου στην απεργιακή συγκέντρωση:

 Διαβάζοντας το δελτίο τύπου – απάντηση του Δημάρχου για την καταγγελία που κάναμε σχετικά με τη χρήση δημοτικού λεωφορείο για τη μεταφορά διαδηλωτών στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 20 Φεβρουαρίου, διαπιστώσαμε ότι στη Δημοτική Αρχή περισσεύει το θράσος, και ότι ο Δήμαρχος δεν διστάζει να λέει οφθαλμοφανέστατα ψέματα στους δημότες προκειμένου να καλύψει της δικές του αστοχίες.

Διαβάσαμε λοιπόν στο δελτίο τύπου του Δημάρχου:
«Πρώτον, ότι……ο κ. Κωνσταντέλλος……. ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την απήχηση που είχε στην τοπική κοινωνία και στη μαθητική κοινότητα, η πρόταση-σχέδιο του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Εκεί οφείλεται το όψιμο ενδιαφέρον του για τους μαθητές των σχολείων μας και τη μεταφορά τους από και προς το σχολείο τους την 21η Φεβρουαρίου, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης σε όλο το Δημόσιο Τομέα».

Ο κ. Κωνσταντέλλος πράγματι ενοχλήθηκε από την «πρόταση – σχέδιο» του Δημάρχου για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, επειδή με λύπη διαπίστωσε ότι ήταν κενές περιεχομένου και περιορίστηκαν στην επίδειξη κάποιων πρόχειρων μακετών που απεικονίζουν ανύπαρκτες σχολικές μονάδες. Η παράταξη μας έχει αποδείξει έμπρακτα και επανειλημμένα ότι αποδέχεται και στηρίζει κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής όταν αυτή είναι ουσιαστική και έχει προτείνει σειρά λύσεων ειδικά στα ζητήματα Παιδείας.

Στη συνέχεια το δελτίο τύπου αναφέρει:
«Δεύτερον, ότι είναι ο μόνος δημοτικός σύμβουλος σε Βούλα Βάρη Βουλιαγμένη που στρέφεται τόσο ανοικτά ενάντια στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της Αυτοδιοίκησης για να διασφαλίσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά και την αξιοπρεπή αμοιβή. Προφανώς ο κ. Κωνσταντέλλος αισθάνεται ότι βρίσκεται ιδεολογικά «πιο κοντά» στην Τρόικα, παρά στους εργαζόμενους. Δικαίωμά του. Θα κριθεί για την επιλογή του αυτή από τους συμπολίτες μας».

Οι αγώνες του κ. Κωνσταντέλλου για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ακόμα και στο πεζοδρόμιο όποτε χρειάστηκε, είναι γνωστοί στο πανελλήνιο. Γι’ αυτό άλλωστε οι συνάδελφοι του, Κυβερνήτες Αεροσκαφών, τον εκλέγουν για χρόνια όπως και σήμερα με συντριπτικά υψηλά ποσοστά, Πρόεδρο της Επαγγελματικής Πανελλαδικής Ένωσης Αεροπόρων και εκπρόσωπο της Χώρας στα Ευρωπαϊκά όργανα.

Χρήσιμο θα ήταν να μας πει όμως ο κ. Δήμαρχος τι αγώνες έχει κάνει ο ίδιος για τους εργαζόμενους στο Δήμο αλλά ακόμα και στις νυχτερινές ιδιωτικές επιχειρήσεις που διατηρεί και να αφήσει τις υπερφίαλες και εκ του ασφαλούς κινήσεις εντυπωσιασμού και μάλιστα εις βάρος των δημοτών και του Δήμου που υποτίθεται ότι υπηρετεί, σε μια όψιμη προσπάθεια προεκλογικών δημοσίων σχέσεων.

Όταν ο Δήμαρχος αναφέρει στο Δελτίο Τύπου του ότι:
«Όσον αφορά την ουσία της καταγγελίας του, η αλήθεια είναι πως την ημέρα της απεργίας της 21ης Φεβρουαρίου, από τα 8 πούλμαν που μεταφέρουν καθημερινά μαθητές της πόλης μας, τα 5 έκαναν κανονικά τα δρομολόγια τους, πρωί μεσημέρι. Και τα υπόλοιπα τρία εκτέλεσαν κανονικά το πρωινό δρομολόγιο ενώ δεν έγινε το μεσημεριανό γιατί λόγω της απεργίας και της συμμετοχής των καθηγητών σε αυτήν, οι μαθητές σχόλασαν νωρίτερα»

Καθιστά ολοφάνερη την προσπάθεια εμπαιγμού του κ. Δημάρχου και της παρέας του. Μας ενημερώνει λοιπόν ότι εκείνη την ημέρα (20 Φεβρουαρίου και όχι 21 όπως αναφέρουμε εσφαλμένα στο δικό μας δελτίο τύπου, λάθος που θα έπρεπε τουλάχιστον να εντοπίσει ο Δήμαρχος αφού δηλώνει τόσο ενήμερος για τα γεγονότα) δεν λειτούργησαν τρία λεωφορεία και όχι ένα όπως εμείς νομίζαμε.

Το συγκεκριμένο για το οποίο λάβαμε την καταγγελία, εξυπηρετεί τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας στα Πηγαδάκια. Η αλήθεια που μεθοδικά αποκρύπτει και παραποιεί ο κ. Δήμαρχος είναι ότι παρά την απεργία λειτούργησαν κανονικά τα 11 από τα 12 τμήματα του σχολείου και οι μαθητές αυτών των τμημάτων (περίπου 250) σχόλασαν κανονικά στις 1.30 μ.μ. χωρίς να έχουν την δυνατότητα όσοι μαθητές χρησιμοποιούσαν το δημοτικό λεωφορείο (περίπου 85) να μεταβούν με αυτό στα σπίτια τους.

Προσπαθεί λοιπόν ο Δήμαρχος, με απροκάλυπτα ψέματα, να δικαιολογήσει το γεγονός ότι άφησε τους μαθητές του σχολείου χωρίς τρόπο να επιστρέψουν σπίτι τους το μεσημέρι, για να κάνει αυτός δημόσιες σχέσεις με ελάχιστους εργαζόμενους καθώς και λίγους κομματικούς τους φίλους. Τον παραδίνουμε στην κρίση σας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.