«Ας ενώσουμε και φέτος τις δυνάμεις μας, για την προστασία του δάσους»




Πρόγραμμα Εθελοντικής Πυροπροστασίας υλοποιεί ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και με στόχο την αποτελεσματικότερη δυνατή προστασία του πρασίνου της περιοχής.
Το Πρόγραμμα αφορά τη συμμετοχή εθελοντών πολιτών σε δράσεις επιτήρησης των δασών, υπό την καθοδήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος και των δημοτικών υπηρεσιών πυρασφάλειας.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, τηλέφωνο επικοινωνίας 2132020020.
Ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς δήλωσε σχετικά:
«Το δάσος είναι ένα πολύτιμο αγαθό για τον τόπο μας, για την ποιότητα της ζωής μας. Έχουμε χρέος να το προστατέψουμε απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε αποδείξει ότι με τον εθελοντισμό, τη συνεργασία, αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, μπορούμε να διαφυλάξουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Ας ενώσουμε και φέτος τις δυνάμεις μας, για την προστασία του δάσους και του τόπου μας».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Κοντονής, τόνισε: «Ο Δήμος μας καταβάλλει κάθε χρόνο μια μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό το σκοπό, παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό για πολιτική προστασία και έκτακτο εποχικό προσωπικό δασοπροστασίας είναι πλέον ανύπαρκτα. Γι’ αυτό και η εθελοντική συμμετοχή στις αντιπυρικές δράσεις είναι περισσότερο αναγκαία και πολύτιμη από ποτέ.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.